Vrouwen hebben in Saoedi-Arabië niet het recht om met de wagen te rijden. Volgens Human Rights Watch is het het enige land ter wereld dat vrouwen dit recht ontneemt. Afgelopen zaterdag reed de 32-jarige ICT-consultante Manal al-Charif met de wagen om te protesteren tegen het verbod. Haar actie liep echter slecht af want ze werd door de politie aangehouden. Enkel toen haar broer haar kwam ophalen werd ze vrijgelaten. Haar vrijheid was echter van korte duur want op zondagochtend werd ze opnieuw gearresteerd. Tot op vandaag is het onduidelijk wat haar ten laste is gelegd.

Petitie

Ondertussen is er een petitie opgestart voor haar vrijlating. De petitie, gericht aan koning Abdallah, vraagt de vrijlating van de 32-jarige vrouw, en bevestigt dat het "tijd is om een duidelijke beslissing te nemen over het recht van vrouwen om met de wagen te rijden". Op de socialenetwerksite Facebook betuigden al meer dan 14.000 mensen hun steun.

Op 17 juni plannen vrouwelijke activisten een vrouwendag achter het stuur. Ze willen bewijzen dat ze met de wagen kunnen rijden.

Bekijk hier het filmpje van de "ondeugende" vrouw achter het stuur:

Vrouwen hebben in Saoedi-Arabië niet het recht om met de wagen te rijden. Volgens Human Rights Watch is het het enige land ter wereld dat vrouwen dit recht ontneemt. Afgelopen zaterdag reed de 32-jarige ICT-consultante Manal al-Charif met de wagen om te protesteren tegen het verbod. Haar actie liep echter slecht af want ze werd door de politie aangehouden. Enkel toen haar broer haar kwam ophalen werd ze vrijgelaten. Haar vrijheid was echter van korte duur want op zondagochtend werd ze opnieuw gearresteerd. Tot op vandaag is het onduidelijk wat haar ten laste is gelegd. Petitie Ondertussen is er een petitie opgestart voor haar vrijlating. De petitie, gericht aan koning Abdallah, vraagt de vrijlating van de 32-jarige vrouw, en bevestigt dat het "tijd is om een duidelijke beslissing te nemen over het recht van vrouwen om met de wagen te rijden". Op de socialenetwerksite Facebook betuigden al meer dan 14.000 mensen hun steun. Op 17 juni plannen vrouwelijke activisten een vrouwendag achter het stuur. Ze willen bewijzen dat ze met de wagen kunnen rijden. Bekijk hier het filmpje van de "ondeugende" vrouw achter het stuur: