De reizigers van Ryanair staan niet afkerig tegenover rechtstaan tijdens vluchten. Dat zegt de luchtvaartmaatschappij op basis van een internetenquete die ze heeft laten uitvoeren.

Ryanair lanceerde enkele weken geleden in het kader van haar besparingsprogramma het voorstel om passagiers te laten rechtstaan tijdens vluchten.

De rechtstaande passagiers zouden minder moeten betalen dan de zittende reizigers, maar het voordeel van de maatregel voor de maatschappij zou zijn dat er op die manier ruimte vrijkomt voor meer passagiers.

120.000 reizigers namen deel aan enquete

Ryanair liet een en ander onderzoeken. Daaruit blijkt dat de passagiers positief staan tegenover rechtstaan tijdens korte vluchten, op voorwaarde dat het gratis is.

Zo verklaart zestig procent van de passagiers dat ze willen verzaken aan een zitplaats tijdens vluchten van een uur.

Als het niet gratis is, maar wel goedkoper verklaart 42 procent zich bereid om te blijven rechtstaan.

Ryanair ziet in de resultaten van de enquete een stimulans om het concept van staande vluchten aan gratis tarief verder te onderzoeken. Aan de enquête namen 120.000 passagiers deel.

Wel wordt er gedacht aan de installatie van leuningen met veiligheidsgordels. Daarover wordt overleg gepleegd met Boeing.

De reizigers van Ryanair staan niet afkerig tegenover rechtstaan tijdens vluchten. Dat zegt de luchtvaartmaatschappij op basis van een internetenquete die ze heeft laten uitvoeren.Ryanair lanceerde enkele weken geleden in het kader van haar besparingsprogramma het voorstel om passagiers te laten rechtstaan tijdens vluchten.De rechtstaande passagiers zouden minder moeten betalen dan de zittende reizigers, maar het voordeel van de maatregel voor de maatschappij zou zijn dat er op die manier ruimte vrijkomt voor meer passagiers.120.000 reizigers namen deel aan enqueteRyanair liet een en ander onderzoeken. Daaruit blijkt dat de passagiers positief staan tegenover rechtstaan tijdens korte vluchten, op voorwaarde dat het gratis is.Zo verklaart zestig procent van de passagiers dat ze willen verzaken aan een zitplaats tijdens vluchten van een uur.Als het niet gratis is, maar wel goedkoper verklaart 42 procent zich bereid om te blijven rechtstaan.Ryanair ziet in de resultaten van de enquete een stimulans om het concept van staande vluchten aan gratis tarief verder te onderzoeken. Aan de enquête namen 120.000 passagiers deel.Wel wordt er gedacht aan de installatie van leuningen met veiligheidsgordels. Daarover wordt overleg gepleegd met Boeing.