In de Franstalige krant L'Avenir getuigt van een stewardess van Ryanair over de opmerkelijke drugstesten. "Elke week komt er een verpleger uit Ierland om de stewardessen en stewards die juist van het vliegtuig komen, te onderzoeken. Daar is het dat ze onze haren knippen voor de drugstesten", vertelt de anonieme vrouw.

Contract

De controles werden eerst twee keer per jaar uitgevoerd, maar zouden de laatste weken vaker voorkomen. De praktijk is echter illegaal in het Belgische arbeidsrecht. Ryanair zegt van haar kant dat de tests inderdaad plaatsvinden maar dat ze staan vastgelegd in het contract van de werknemers, dat gebonden is aan de Ierse wet.

Volgens de anonieme stewardess werden de voorbije twee weken 21 personen de laan uitgestuurd of gedwongen om ontslag te nemen. De druk bij de luchtvaartmaatschappij zou hoog liggen, luidt het nog. (Belga/EE)

In de Franstalige krant L'Avenir getuigt van een stewardess van Ryanair over de opmerkelijke drugstesten. "Elke week komt er een verpleger uit Ierland om de stewardessen en stewards die juist van het vliegtuig komen, te onderzoeken. Daar is het dat ze onze haren knippen voor de drugstesten", vertelt de anonieme vrouw. Contract De controles werden eerst twee keer per jaar uitgevoerd, maar zouden de laatste weken vaker voorkomen. De praktijk is echter illegaal in het Belgische arbeidsrecht. Ryanair zegt van haar kant dat de tests inderdaad plaatsvinden maar dat ze staan vastgelegd in het contract van de werknemers, dat gebonden is aan de Ierse wet. Volgens de anonieme stewardess werden de voorbije twee weken 21 personen de laan uitgestuurd of gedwongen om ontslag te nemen. De druk bij de luchtvaartmaatschappij zou hoog liggen, luidt het nog. (Belga/EE)