Volgens een rapport van een Britse verzekeraar kruip je beter niet achter het stuur na een hoogoplopende ruzie met je partner want dat is net zo gevaarlijk als rijden onder invloed. Dat schrijft de krant De Morgen.

Bestuurders maken dubbel zoveel kans om bij een crash te belanden in vergelijking met degenen die kalm achter het stuur kruipen. Bekend voorbeeld is de golfer Tiger Woods. Hij crashte met zijn Cadillac na woorden met zijn vrouw.

Volgens het rapport kan een emotionele toestand fataal zijn op de weg en de oorzaak zijn van een ernstig ongeval. Na een hevige ruzie rijdt men namelijk ongeconcentreerd, aldus een woordvoerder van de verzekeraar.

Daarom zouden bestuurders na een hevige ruzie minimaal een uur moeten afkoelen. Enkel zo kan de fysieke en de emotionele stress dalen en de concentratie opgewekt worden. Pas dan kunnen ze weer veilig de weg op.

Volgens een rapport van een Britse verzekeraar kruip je beter niet achter het stuur na een hoogoplopende ruzie met je partner want dat is net zo gevaarlijk als rijden onder invloed. Dat schrijft de krant De Morgen. Bestuurders maken dubbel zoveel kans om bij een crash te belanden in vergelijking met degenen die kalm achter het stuur kruipen. Bekend voorbeeld is de golfer Tiger Woods. Hij crashte met zijn Cadillac na woorden met zijn vrouw. Volgens het rapport kan een emotionele toestand fataal zijn op de weg en de oorzaak zijn van een ernstig ongeval. Na een hevige ruzie rijdt men namelijk ongeconcentreerd, aldus een woordvoerder van de verzekeraar. Daarom zouden bestuurders na een hevige ruzie minimaal een uur moeten afkoelen. Enkel zo kan de fysieke en de emotionele stress dalen en de concentratie opgewekt worden. Pas dan kunnen ze weer veilig de weg op.