De regering van premier Charles Michel heeft de Auwch Award 2014 gekregen, een 'prijs' die de Vrouwenraad uitreikt aan personen, organisaties of bedrijven die uitgepakt hebben met vrouwonvriendelijke en stereotyperende uitspraken, boodschappen of maatregelen. Dat maakte de Vrouwenraad bekend.

Een van de argumenten is de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de regering. Zo wijst de Vrouwenraad erop dat de regering 3 vrouwen op 14 ministers en 1 vrouw op 4 staatssecretarissen telt en dat er geen enkele vrouw in het kernkabinet zit. Daarnaast zijn vrouwen door de maatregelen op het gebied van werk, flexibele arbeidstijden en pensioenleeftijd harder getroffen dan mannen, klinkt het.

Cactus

De besparingsmaatregelen op het vlak van sociale bescherming ten slotte maken 'vele vrouwen nog meer kwetsbaar waardoor ze een reëel risico lopen om ook in armoede te belanden', aldus de Vrouwenraad. De raad hoopt dat de prijs de regering stimuleert een genderevenwichtig en sociaal beleid te voeren. De prijs bestaat uit een cactus, maar aangezien het kernkabinet de prijs niet in ontvangst wilde nemen, gaf de Vrouwenraad daarom een digitale 'prijscactus'. (Belga/AVE)

De regering van premier Charles Michel heeft de Auwch Award 2014 gekregen, een 'prijs' die de Vrouwenraad uitreikt aan personen, organisaties of bedrijven die uitgepakt hebben met vrouwonvriendelijke en stereotyperende uitspraken, boodschappen of maatregelen. Dat maakte de Vrouwenraad bekend.Een van de argumenten is de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de regering. Zo wijst de Vrouwenraad erop dat de regering 3 vrouwen op 14 ministers en 1 vrouw op 4 staatssecretarissen telt en dat er geen enkele vrouw in het kernkabinet zit. Daarnaast zijn vrouwen door de maatregelen op het gebied van werk, flexibele arbeidstijden en pensioenleeftijd harder getroffen dan mannen, klinkt het. De besparingsmaatregelen op het vlak van sociale bescherming ten slotte maken 'vele vrouwen nog meer kwetsbaar waardoor ze een reëel risico lopen om ook in armoede te belanden', aldus de Vrouwenraad. De raad hoopt dat de prijs de regering stimuleert een genderevenwichtig en sociaal beleid te voeren. De prijs bestaat uit een cactus, maar aangezien het kernkabinet de prijs niet in ontvangst wilde nemen, gaf de Vrouwenraad daarom een digitale 'prijscactus'. (Belga/AVE)