Het helderziende varken Funtik zal de zware opdracht krijgen de uitslagen van de voetbalwedstrijden van Euro 2012 te voorspellen. Al lijkt de kans klein dat Funtik zich veel zal aantrekken van al de gokkers die rekenen op zijn tactisch inzicht.

Uniek

"Een uniek, helderziend varken. Een echt Oekraïens varken en een helderziende die de mysteries van het voetbal kent", staat te lezen in een verklaring van de stad Kiev. De stad verwacht dat Funtik elke dag om 16u de voetbaluitslagen van de dag nadien zal voorspellen.

Funtik zal er echter niet alleen voor staan. Het varken zal hulp krijgen van de Oekraïense fret Fred, de Duitse olifant Nelly en de Duitse koe Yvonne. De laatste twee zullen zich echter enkel uitspreken over de resultaten van het Duitse elftal.

Rage

Sinds de Duitse octopus Paul in 2010 de resultaten van het WK voetbal voorspelde, zijn helderziende dieren enorm populair. Vorig jaar voorspelde Magdalena, een zeldzame tweekoppige schildpad, de resultaten van het WK ijshockey in Slovakije.

Ook de Oscars gaven vorig jaar aanleiding tot dierenhelderziendheid. Een schele buidelrat, Heidi, voorspelde toen de winnaars. Een van haar voorspellingen kwam in ieder geval uit: Collin Firth won een Oscar. (Reuters/GM)

Het helderziende varken Funtik zal de zware opdracht krijgen de uitslagen van de voetbalwedstrijden van Euro 2012 te voorspellen. Al lijkt de kans klein dat Funtik zich veel zal aantrekken van al de gokkers die rekenen op zijn tactisch inzicht. Uniek "Een uniek, helderziend varken. Een echt Oekraïens varken en een helderziende die de mysteries van het voetbal kent", staat te lezen in een verklaring van de stad Kiev. De stad verwacht dat Funtik elke dag om 16u de voetbaluitslagen van de dag nadien zal voorspellen.Funtik zal er echter niet alleen voor staan. Het varken zal hulp krijgen van de Oekraïense fret Fred, de Duitse olifant Nelly en de Duitse koe Yvonne. De laatste twee zullen zich echter enkel uitspreken over de resultaten van het Duitse elftal.Rage Sinds de Duitse octopus Paul in 2010 de resultaten van het WK voetbal voorspelde, zijn helderziende dieren enorm populair. Vorig jaar voorspelde Magdalena, een zeldzame tweekoppige schildpad, de resultaten van het WK ijshockey in Slovakije. Ook de Oscars gaven vorig jaar aanleiding tot dierenhelderziendheid. Een schele buidelrat, Heidi, voorspelde toen de winnaars. Een van haar voorspellingen kwam in ieder geval uit: Collin Firth won een Oscar. (Reuters/GM)