De VRT meldt op zijn website dat prins Laurent en de Gentse universiteit dat aan de redactie hebben bevestigd.

Afscheid
De hond van de prins, een Berner Sennen, overleed afgelopen zomer. Laurent bracht het kadaver naar de faculteit dierengeneeskunde van de Universiteit Gent. Daar ging het dier de diepvriezer in omdat de prins er op een gepast moment afscheid van wilde nemen.

Dat deed hij donderdagavond. Toen Laurent zijn overleden hond bezocht, moest het personeel naar verluidt de ruimte verlaten. Het was een emotioneel gebeuren en daarom werd hij liever alleen gelaten.

Vragen
Volgens de VRT stelden heel wat personeelsleden zich vragen bij zo'n opdracht voor een universiteit. De afdeling dierengeneeskunde doet wetenschappelijk onderzoek en autopsieën, maar werkt niet als mortuarium voor privé-honden.

Na drie maanden invriezen wordt het kadaver nu gecremeerd.

Prins Laurent zei aan de VRT dat er te weinig aandacht is voor de belangrijke rol die dieren vervullen in ons dagelijkse leven.

Mensen zijn erg gehecht aan hun huisdieren, aldus de prins. Als die sterven doet dat pijn en Allerheiligen is ook een gelegenheid om daar bij stil te staan.

De VRT meldt op zijn website dat prins Laurent en de Gentse universiteit dat aan de redactie hebben bevestigd.AfscheidDe hond van de prins, een Berner Sennen, overleed afgelopen zomer. Laurent bracht het kadaver naar de faculteit dierengeneeskunde van de Universiteit Gent. Daar ging het dier de diepvriezer in omdat de prins er op een gepast moment afscheid van wilde nemen.Dat deed hij donderdagavond. Toen Laurent zijn overleden hond bezocht, moest het personeel naar verluidt de ruimte verlaten. Het was een emotioneel gebeuren en daarom werd hij liever alleen gelaten.VragenVolgens de VRT stelden heel wat personeelsleden zich vragen bij zo'n opdracht voor een universiteit. De afdeling dierengeneeskunde doet wetenschappelijk onderzoek en autopsieën, maar werkt niet als mortuarium voor privé-honden.Na drie maanden invriezen wordt het kadaver nu gecremeerd.Prins Laurent zei aan de VRT dat er te weinig aandacht is voor de belangrijke rol die dieren vervullen in ons dagelijkse leven.Mensen zijn erg gehecht aan hun huisdieren, aldus de prins. Als die sterven doet dat pijn en Allerheiligen is ook een gelegenheid om daar bij stil te staan.