'Waar is Tupac?' Dat wilde een Twitteraar weten van de CIA. Rond de hiphoplegende, die in 1996 vermoord werd, hangt net als rond Kurt Cobain en Elvis Presley in bepaalde kringen een waas van mysterie. Sommige fans geloven niet dat hij dood is, maar ergens verscholen zit. En als iemand zou weten waar hij zit, dan wel de CIA. Dus kreeg het die vraag toegespeeld op Twitter, waar het vierde een maand aanwezig te zijn door tien minuten de tijd te nemen om de vijf meest voorkomende vragen van hun volgers te beantwoorden.

Waar is Tupac?

Waarschijnlijk de belangrijkste: 'Weten jullie waar Tupac is?' 'Nee. We weten niet waar Tupac is.' Zo luidde het eenvoudige en waarschijnlijk voor velen teleurstellende antwoord op de vraag naar de verblijfplaats van de in 1996 beschoten rapper.

Hoewel de recentste tweet geen verhelderende informatie bevatte, werd deze intussen meer dan 90.000 keer gedeeld op het sociale netwerk.

Paswoord vergeten

Een andere dringende vraag van de Twitterbevolking was of de CIA misschien kan helpen om weer op de sociale netwerksite te geraken als men zijn paswoord vergeten is. Ook daar geen hulp te bespeuren. 'Nee, we kennen uw paswoord niet, dus kunnen we het niet opsturen.' Of dat beweren ze toch.

De inlichtingendienst kon zelf weinig interessante antwoorden bieden. Wat wel duidelijk werd, is dat de CIA op een maand tijd heel wat populariteit verwierf. De Tupac-tweet haalde binnen het halfuur 20.000 retweets. Wat nog verbleekt bij de eerste tweet van de overheidsdienst met 300.000 retweets.

'We kunnen noch bevestigen, noch ontkennen dat dit onze eerste tweet is.'

Wie alsnog geïnteresseerd is in een job bij de CIA, hier dan toch geen negatief antwoord. Want ja, ze werven aan.

(WB)

'Waar is Tupac?' Dat wilde een Twitteraar weten van de CIA. Rond de hiphoplegende, die in 1996 vermoord werd, hangt net als rond Kurt Cobain en Elvis Presley in bepaalde kringen een waas van mysterie. Sommige fans geloven niet dat hij dood is, maar ergens verscholen zit. En als iemand zou weten waar hij zit, dan wel de CIA. Dus kreeg het die vraag toegespeeld op Twitter, waar het vierde een maand aanwezig te zijn door tien minuten de tijd te nemen om de vijf meest voorkomende vragen van hun volgers te beantwoorden.Waarschijnlijk de belangrijkste: 'Weten jullie waar Tupac is?' 'Nee. We weten niet waar Tupac is.' Zo luidde het eenvoudige en waarschijnlijk voor velen teleurstellende antwoord op de vraag naar de verblijfplaats van de in 1996 beschoten rapper.Hoewel de recentste tweet geen verhelderende informatie bevatte, werd deze intussen meer dan 90.000 keer gedeeld op het sociale netwerk.Een andere dringende vraag van de Twitterbevolking was of de CIA misschien kan helpen om weer op de sociale netwerksite te geraken als men zijn paswoord vergeten is. Ook daar geen hulp te bespeuren. 'Nee, we kennen uw paswoord niet, dus kunnen we het niet opsturen.' Of dat beweren ze toch.De inlichtingendienst kon zelf weinig interessante antwoorden bieden. Wat wel duidelijk werd, is dat de CIA op een maand tijd heel wat populariteit verwierf. De Tupac-tweet haalde binnen het halfuur 20.000 retweets. Wat nog verbleekt bij de eerste tweet van de overheidsdienst met 300.000 retweets.'We kunnen noch bevestigen, noch ontkennen dat dit onze eerste tweet is.'Wie alsnog geïnteresseerd is in een job bij de CIA, hier dan toch geen negatief antwoord. Want ja, ze werven aan.(WB)