De leider van de Britse Labour-partij en mogelijk toekomstig premier van het Verenigd Koninkrijk, Ed Miliband, heeft zich nogal wat hoongelach op de hals gehaald nadat hij in een BBC-reportage te zien was in een nederig keukentje in zijn voor de rest poepchique woning in Noord-Londen. Nu blijkt echter dat de keuken slechts een bijkeukentje is dat enkel gebruikt wordt om thee en kleine snacks klaar te maken.

Miliband ligt in de Britse media, die de keuken als 'saai', 'functioneel', 'humorloos' en 'communistisch' omschreven, sindsdien onder vuur omdat hij blijft beweren dat de kleine keuken de meest gebruikte keuken van het huis is. 'Kitchengate' lijkt nu zelfs even het belangrijkste politieke thema in de Britse media te zijn.

Schnitzel met puree

Ook de Israëlische premier Benjamin Netanyahu leidde onlangs een filmploeg rond in zijn armoedige keuken... die uiteindelijk niet van hem bleek te zijn. De echtgenote van Netanyahu toonde aan een televisieploeg de bescheiden keuken met afgeblakerde verf in een poging om de kiezers te laten zien dat Netanyahu ook maar gewoon een mens is die houdt van eenvoud. 'Het gerecht waar we het meest van houden is schnitzel en puree en pasta', wist mevrouw Netanyahu nog te vertellen.

Uiteindelijk bleek dat het gezin Netanyahu niet helemaal oprecht was geweest met de kijker. De keuken was immers niet van hen, maar van het huispersoneel. De echte keuken van de Netanyahu's is naar verluidt pas gerenoveerd en bevindt zich op een andere verdieping.

Op 17 maart vinden in Israël algemene verkiezingen plaats. De Britten gaan op 7 mei naar de stembus. Of ze de 'wij zijn ook maar gewone jongens'-strategie weten te smaken, zal dan duidelijk worden.

De leider van de Britse Labour-partij en mogelijk toekomstig premier van het Verenigd Koninkrijk, Ed Miliband, heeft zich nogal wat hoongelach op de hals gehaald nadat hij in een BBC-reportage te zien was in een nederig keukentje in zijn voor de rest poepchique woning in Noord-Londen. Nu blijkt echter dat de keuken slechts een bijkeukentje is dat enkel gebruikt wordt om thee en kleine snacks klaar te maken. Miliband ligt in de Britse media, die de keuken als 'saai', 'functioneel', 'humorloos' en 'communistisch' omschreven, sindsdien onder vuur omdat hij blijft beweren dat de kleine keuken de meest gebruikte keuken van het huis is. 'Kitchengate' lijkt nu zelfs even het belangrijkste politieke thema in de Britse media te zijn.Ook de Israëlische premier Benjamin Netanyahu leidde onlangs een filmploeg rond in zijn armoedige keuken... die uiteindelijk niet van hem bleek te zijn. De echtgenote van Netanyahu toonde aan een televisieploeg de bescheiden keuken met afgeblakerde verf in een poging om de kiezers te laten zien dat Netanyahu ook maar gewoon een mens is die houdt van eenvoud. 'Het gerecht waar we het meest van houden is schnitzel en puree en pasta', wist mevrouw Netanyahu nog te vertellen.Uiteindelijk bleek dat het gezin Netanyahu niet helemaal oprecht was geweest met de kijker. De keuken was immers niet van hen, maar van het huispersoneel. De echte keuken van de Netanyahu's is naar verluidt pas gerenoveerd en bevindt zich op een andere verdieping. Op 17 maart vinden in Israël algemene verkiezingen plaats. De Britten gaan op 7 mei naar de stembus. Of ze de 'wij zijn ook maar gewone jongens'-strategie weten te smaken, zal dan duidelijk worden.