Er gaat tegenwoordig geen dag voorbij zonder dat een nieuwe beschuldiging tegen de Russische president Vladimir Poetin opduikt. De jongste misdaad die de bewoner van het Kremlin wordt aangewreven, is de verdwijning van de Maleisische Boeing MH370. De Britse krant Daily Mail komt met het verhaal dat een "onafhankelijke" deskundige van de Amerikaanse nieuwszender CNN, een zekere Jeff Wise, denkt dat het vliegtuig - dat al bijna een jaar wordt vermist - op bevel van Poetin werd gekaapt en in Kazachstan is geland, meer bepaald op de door Rusland beheerde ruimtevaartbasis Bajkonoer.

'Westen pijn doen'

De Russen zijn in staat tot zo'n "waanzinnig complexe speciale operaties" en hebben dat in het verleden reeds bewezen, aldus Wise. Waarom Poetin op dit "gekke" idee is gekomen, weet Wise niet. Mogelijk, stelt hij, was dat om de Verenigde Staten, die daags voordien hun eerste sancties tegen Moskou hadden uitgevaardigd, en de wereld te tonen dat hij het Westen pijn kan doen. (Belga/WB)

Er gaat tegenwoordig geen dag voorbij zonder dat een nieuwe beschuldiging tegen de Russische president Vladimir Poetin opduikt. De jongste misdaad die de bewoner van het Kremlin wordt aangewreven, is de verdwijning van de Maleisische Boeing MH370. De Britse krant Daily Mail komt met het verhaal dat een "onafhankelijke" deskundige van de Amerikaanse nieuwszender CNN, een zekere Jeff Wise, denkt dat het vliegtuig - dat al bijna een jaar wordt vermist - op bevel van Poetin werd gekaapt en in Kazachstan is geland, meer bepaald op de door Rusland beheerde ruimtevaartbasis Bajkonoer.De Russen zijn in staat tot zo'n "waanzinnig complexe speciale operaties" en hebben dat in het verleden reeds bewezen, aldus Wise. Waarom Poetin op dit "gekke" idee is gekomen, weet Wise niet. Mogelijk, stelt hij, was dat om de Verenigde Staten, die daags voordien hun eerste sancties tegen Moskou hadden uitgevaardigd, en de wereld te tonen dat hij het Westen pijn kan doen. (Belga/WB)