Ondernemer Nico Alm uit Wenen droeg een hoofddeksel van zijn religie bij zijn aanvraag voor een rijbewijs. Alleen was dat geen keppeltje of een fez, maar een pastavergiet. Alm is namelijk aanhanger van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster.

De Kerk van het Vliegende Spaghettimonster, een antireligieuze beweging die zich in het bijzonder kant tegen Intelligent Design, 'heeft als enige dogma het verwerpen van dogma's'.
Aanhangers worden Pastafarians genoemd. Hun kerk werd in 2005 gesticht in de Verenigde Staten.

Mentaal gezond
Alm diende in 2008 een aanvraag voor een rijbewijs in, vergezeld van een foto met een omgekeerd pastavergiet op zijn hoofd. Het eerste wat de autoriteiten deden, was hem naar een arts sturen om na te gaan of hij mentaal gezond was om achter het stuur te kruipen.

Dat bleek zo te zijn en nu, drie jaar later, heeft Alm zijn gelamineerd rijbewijs met foto in de bus gekregen. De man wil nu een aanvraag indienen om het Pastafarianisme in
Oostenrijk te laten erkennen als officiële religie. (Belga/SD)

Ondernemer Nico Alm uit Wenen droeg een hoofddeksel van zijn religie bij zijn aanvraag voor een rijbewijs. Alleen was dat geen keppeltje of een fez, maar een pastavergiet. Alm is namelijk aanhanger van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster. De Kerk van het Vliegende Spaghettimonster, een antireligieuze beweging die zich in het bijzonder kant tegen Intelligent Design, 'heeft als enige dogma het verwerpen van dogma's'. Aanhangers worden Pastafarians genoemd. Hun kerk werd in 2005 gesticht in de Verenigde Staten. Mentaal gezond Alm diende in 2008 een aanvraag voor een rijbewijs in, vergezeld van een foto met een omgekeerd pastavergiet op zijn hoofd. Het eerste wat de autoriteiten deden, was hem naar een arts sturen om na te gaan of hij mentaal gezond was om achter het stuur te kruipen. Dat bleek zo te zijn en nu, drie jaar later, heeft Alm zijn gelamineerd rijbewijs met foto in de bus gekregen. De man wil nu een aanvraag indienen om het Pastafarianisme in Oostenrijk te laten erkennen als officiële religie. (Belga/SD)