Twee overvallers die met een jachtgeweer een McDonalds in de Franse stad Besançon wilden overvallen, botsten op 11 leden van de anti-terreureenheid Groupe d'Intervention de la Gendarmerie Nationale (GIGN).

Franse media schrijven dat de twee overvallers de McDonalds van de Franse stad Berançon binnenkwamen, in de lucht schoten met hun jachtgeweer en de kassa's leegden. Een van hen riep: 'Dit is een overval, alles zal goed gaan!'.

Dat bleek niet het geval, want wat ze niet wisten, was dat 11 militairen van de anti-terreureenheid Groupe d'Intervention de la Gendarmerie Nationale (GIGN) ook zaten te eten in die McDonalds. Die eenheid, opererend onder het Franse ministerie van Defensie, is gespecialiseerd in crisissituaties. Zij voeren anti-terreuracties uit en rukken uit bij gijzelingen en kapingen.

Buit: 2.000 euro

De militairen reageerden aanvankelijk niet op de overval, om zo niemand in gevaar te brengen. Aangezien ze in burger waren, konden ze onopgemerkt blijven. Volgens Est Republicain waren er nog zo'n 100 andere mensen in de eetgelegenheid. Toen de twee overvallers de McDonalds verlieten, met een buit van 2.000 euro op zak, kregen ze de militairen achter zich aan. De gewapende probeerde zijn jachtwapen op hen te richten, maar werd in de buik geschoten - de militairen waren dan wel in burger, maar niet ongewapend. De andere viel bij zijn vluchtpoging van een trap, waarop hij kon overmeesterd worden. Beiden werden ze naar het ziekenhuis gebracht.

Franse media schrijven dat de twee overvallers de McDonalds van de Franse stad Berançon binnenkwamen, in de lucht schoten met hun jachtgeweer en de kassa's leegden. Een van hen riep: 'Dit is een overval, alles zal goed gaan!'. Dat bleek niet het geval, want wat ze niet wisten, was dat 11 militairen van de anti-terreureenheid Groupe d'Intervention de la Gendarmerie Nationale (GIGN) ook zaten te eten in die McDonalds. Die eenheid, opererend onder het Franse ministerie van Defensie, is gespecialiseerd in crisissituaties. Zij voeren anti-terreuracties uit en rukken uit bij gijzelingen en kapingen. De militairen reageerden aanvankelijk niet op de overval, om zo niemand in gevaar te brengen. Aangezien ze in burger waren, konden ze onopgemerkt blijven. Volgens Est Republicain waren er nog zo'n 100 andere mensen in de eetgelegenheid. Toen de twee overvallers de McDonalds verlieten, met een buit van 2.000 euro op zak, kregen ze de militairen achter zich aan. De gewapende probeerde zijn jachtwapen op hen te richten, maar werd in de buik geschoten - de militairen waren dan wel in burger, maar niet ongewapend. De andere viel bij zijn vluchtpoging van een trap, waarop hij kon overmeesterd worden. Beiden werden ze naar het ziekenhuis gebracht.