De octopus is in de nacht van maandag op dinsdag gestorven. Dat heeft Sea Life Oberhausen, het Duitse aquariumcomplex waarin hij verbleef, dinsdag meegedeeld.

Orakel

Het dier groeide tijdens het WK voetbal uit tot een internationale held. Zijn verzorgers gaven hem zijn voedsel in twee doorzichtige boxen waarop de vlag van een land was bevestigd. De box die hij het eerst opende om er zijn mossel uit te halen, werd beschouwd als de pronostiek.

Paul voorspelde keer op keer de wedstrijd juist. Hij voorzag alle uitslagen van Duitsland, waaronder de zeges tegen Engeland en Argentinië en de nederlagen tegen Servië en Spanje. Ook van wedstrijden waarin Duitsland niet meespeelde, zoals Nederland-Spanje, wist hij de eindstand te voorspellen.

Na het WK besliste Sea Life dat Paul op pensioen zou gaan, hoewel er uit alle hoeken van de wereld verzoeken tot voorspellingen binnen bleven stromen.

De octopus is in de nacht van maandag op dinsdag gestorven. Dat heeft Sea Life Oberhausen, het Duitse aquariumcomplex waarin hij verbleef, dinsdag meegedeeld. Orakel Het dier groeide tijdens het WK voetbal uit tot een internationale held. Zijn verzorgers gaven hem zijn voedsel in twee doorzichtige boxen waarop de vlag van een land was bevestigd. De box die hij het eerst opende om er zijn mossel uit te halen, werd beschouwd als de pronostiek. Paul voorspelde keer op keer de wedstrijd juist. Hij voorzag alle uitslagen van Duitsland, waaronder de zeges tegen Engeland en Argentinië en de nederlagen tegen Servië en Spanje. Ook van wedstrijden waarin Duitsland niet meespeelde, zoals Nederland-Spanje, wist hij de eindstand te voorspellen. Na het WK besliste Sea Life dat Paul op pensioen zou gaan, hoewel er uit alle hoeken van de wereld verzoeken tot voorspellingen binnen bleven stromen.