Dat nieuws valt dinsdag te lezen in de krant De Standaard. Open VLD wil het pensioen voor parlementsleden graag herbekijken. Parlementairen hebben nu een aantrekkelijke pensioenregeling. Ze kunnen met pensioen op hun 55ste en kunnen vanaf 52 al een deel van hun pensioen opnemen. Een parlementslid heeft recht op een volledig pensioen van 5.170 euro bruto na twintig jaar in het parlement.

"Goed voorbeeld"-voorstel

"Gewone" werknemers moeten voor een volledig pensioen 45 jaar werken. Open VLD'ster Rutten wil nu een "goed voorbeeld"-voorstel uitwerken voor parlementsleden. Ze stelt twee principes voorop: een parlementaire loopbaan moet deel uitmaken van een totale carrière van 45 jaar en de leeftijd waarop het pensioen kan worden opgenomen moet omhoog. Andere partijen, N-VA, PS, CD&V en sp.a zijn bereid het debat te voeren.

Eric Van Rompuy in de verdediging

Het voorstel van Rutten zet Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V) alvast aan om het einde van zijn parlementaire loopbaan, gepland in 2014, vijf jaar uit te stellen. "Bij de lijstvorming zal ik aan de jongeren in mijn partij zeggen dat ze nog enkele jaren geduld moeten uitoefenen want ik wil van mijn volle pensioen genieten en zelfs graag doorwerken tot mijn zeventig", schrijft hij op zijn weblog. De ooit zogeprezen verjonging van de politiek zal dan wel moeten wijken, merkt de CD&V'er op. "Enkele jaren geleden, toen het jeunisme in de politiek opgang maakte, waren we op ons 55 al afgeschreven voor de politiek, als parlementslid en zeker als minister". (Belga)

Dat nieuws valt dinsdag te lezen in de krant De Standaard. Open VLD wil het pensioen voor parlementsleden graag herbekijken. Parlementairen hebben nu een aantrekkelijke pensioenregeling. Ze kunnen met pensioen op hun 55ste en kunnen vanaf 52 al een deel van hun pensioen opnemen. Een parlementslid heeft recht op een volledig pensioen van 5.170 euro bruto na twintig jaar in het parlement. "Goed voorbeeld"-voorstel "Gewone" werknemers moeten voor een volledig pensioen 45 jaar werken. Open VLD'ster Rutten wil nu een "goed voorbeeld"-voorstel uitwerken voor parlementsleden. Ze stelt twee principes voorop: een parlementaire loopbaan moet deel uitmaken van een totale carrière van 45 jaar en de leeftijd waarop het pensioen kan worden opgenomen moet omhoog. Andere partijen, N-VA, PS, CD&V en sp.a zijn bereid het debat te voeren. Eric Van Rompuy in de verdediging Het voorstel van Rutten zet Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V) alvast aan om het einde van zijn parlementaire loopbaan, gepland in 2014, vijf jaar uit te stellen. "Bij de lijstvorming zal ik aan de jongeren in mijn partij zeggen dat ze nog enkele jaren geduld moeten uitoefenen want ik wil van mijn volle pensioen genieten en zelfs graag doorwerken tot mijn zeventig", schrijft hij op zijn weblog. De ooit zogeprezen verjonging van de politiek zal dan wel moeten wijken, merkt de CD&V'er op. "Enkele jaren geleden, toen het jeunisme in de politiek opgang maakte, waren we op ons 55 al afgeschreven voor de politiek, als parlementslid en zeker als minister". (Belga)