Dat bevestigen de lokale politie van Brussel en de brandweer van Vilvoorde.

Ontsnapt

Aanvankelijk werd gedacht dat het om drie dieren ging, maar het bleken er vier te zijn. Ze waren kort na de middag ontsnapt uit de ranch St Ann in Koningslo.

Videobeelden van drie van de zebra's

Kalmerend spuitje

De lokale politie van Brussel en de brandweer van Vilvoorde zetten de grote middelen in om de ontsnapte zebra's te vangen. Eén van de dieren kon al snel gevangen worden in een nabijgelegen park maar de andere drie vluchtten verder en kwamen op het grondgebied van Brussel terecht. Daar werden ze opgemerkt door de politie, die onmiddellijk verschillende patrouilles achter de dieren aanstuurde.

De drie zebra's vluchtten daarop terug naar Vilvoorde en één van de dieren kon gevat worden op de Schaarbeeklei. De laatste twee liepen verder het centrum van Vilvoorde in maar kwamen uiteindelijk klem te zitten tussen een aantal garageboxen in de Cyriel Buyssestraat. Daar kon een veearts hen kort voor 16 uur een kalmerend spuitje toedienen zodat ook deze twee laatste dieren konden gevangen worden.

Foto's

Op de sociale media circuleerden snel foto's van de uitgebroken zebra's. (Belga/KVDA)

Dat bevestigen de lokale politie van Brussel en de brandweer van Vilvoorde.Aanvankelijk werd gedacht dat het om drie dieren ging, maar het bleken er vier te zijn. Ze waren kort na de middag ontsnapt uit de ranch St Ann in Koningslo.De lokale politie van Brussel en de brandweer van Vilvoorde zetten de grote middelen in om de ontsnapte zebra's te vangen. Eén van de dieren kon al snel gevangen worden in een nabijgelegen park maar de andere drie vluchtten verder en kwamen op het grondgebied van Brussel terecht. Daar werden ze opgemerkt door de politie, die onmiddellijk verschillende patrouilles achter de dieren aanstuurde. De drie zebra's vluchtten daarop terug naar Vilvoorde en één van de dieren kon gevat worden op de Schaarbeeklei. De laatste twee liepen verder het centrum van Vilvoorde in maar kwamen uiteindelijk klem te zitten tussen een aantal garageboxen in de Cyriel Buyssestraat. Daar kon een veearts hen kort voor 16 uur een kalmerend spuitje toedienen zodat ook deze twee laatste dieren konden gevangen worden.Op de sociale media circuleerden snel foto's van de uitgebroken zebra's. (Belga/KVDA)