De legende wil dat olifanten schrik hebben van muizen, maar het zijn vooral bijen die de dikhuiden van hun stuk brengen.

Deze ontdekking kan de boeren in sommige landen helpen om hun velden en akkers beter te beschermen tegen de schade die door olifanten wordt aangericht.

Wanneer olifanten bijen in hun nabijheid opmerken raken ze in paniek. Afrikaanse boeren, die hun oogst vaak vernield zien door toedoen van deze dieren, zouden een soort van "bijenafspanning" kunnen creëren door bijenkorven op palen te plaatsen en deze met elkaar te verbinden. Een draad die beweegt wanneer er olifanten voorbijkomen, zou de bijen in staat van alarm moeten brengen en de dikhuiden zodoende op de vlucht jagen.

De legende wil dat olifanten schrik hebben van muizen, maar het zijn vooral bijen die de dikhuiden van hun stuk brengen. Deze ontdekking kan de boeren in sommige landen helpen om hun velden en akkers beter te beschermen tegen de schade die door olifanten wordt aangericht. Wanneer olifanten bijen in hun nabijheid opmerken raken ze in paniek. Afrikaanse boeren, die hun oogst vaak vernield zien door toedoen van deze dieren, zouden een soort van "bijenafspanning" kunnen creëren door bijenkorven op palen te plaatsen en deze met elkaar te verbinden. Een draad die beweegt wanneer er olifanten voorbijkomen, zou de bijen in staat van alarm moeten brengen en de dikhuiden zodoende op de vlucht jagen.