The Seasteading Institute, dat enkele jaren geleden is opgericht door de kleinzoon van de econoom Milton Friedman, wil woonplatforms op zee realiseren. Het gaat om nieuwe staten op reusachtige vlotten in internationale wateren.

Onder meer de schatrijke stichter van online betaaldienst Paypal pompte 860.000 euro in het project. Hij erkent dat het idee voor velen van de pot lijkt gerukt. "Er zijn nogal wat mensen die denken dat het onmogelijk is. Maar dat is goed. Als ze ons niet ernstig nemen, dan zullen ze ons niet proberen stoppen vooraleer het al te laat zal zijn".

Een experimenteel platform zou reeds volgend jaar gebouwd kunnen worden nabij de kust van San Francisco. Het eerste eiland, waar zo'n 270 mensen zouden kunnen leven, zou in 2019 klaar zijn. (Belga/TE)

The Seasteading Institute, dat enkele jaren geleden is opgericht door de kleinzoon van de econoom Milton Friedman, wil woonplatforms op zee realiseren. Het gaat om nieuwe staten op reusachtige vlotten in internationale wateren. Onder meer de schatrijke stichter van online betaaldienst Paypal pompte 860.000 euro in het project. Hij erkent dat het idee voor velen van de pot lijkt gerukt. "Er zijn nogal wat mensen die denken dat het onmogelijk is. Maar dat is goed. Als ze ons niet ernstig nemen, dan zullen ze ons niet proberen stoppen vooraleer het al te laat zal zijn". Een experimenteel platform zou reeds volgend jaar gebouwd kunnen worden nabij de kust van San Francisco. Het eerste eiland, waar zo'n 270 mensen zouden kunnen leven, zou in 2019 klaar zijn. (Belga/TE)