Het mooiste cadeau voor mijn 50ste verjaardag? Minder werkloosheid en goedkopere benzine in de Verenigde Staten. Dat antwoordde Barack Obama toen een Amerikaans magazine hem donderdag de vraag stelde.

4 augustus 1961

Benzine is sinds 2008 nog nooit zo duur geweest in de Verenigde Staten. En de werkloosheidsgraad blijft met 9 procent zeer hoog, ondanks de inspanningen die Obama sinds januari 2009 levert. Obama, geboren op 4 augustus 1961, zei nog niet te weten hoe hij zijn verjaardag zal vieren, maar vermoedt dat zijn vrouw en dochters wel iets zullen gepland hebben. "Al wordt het moeilijk om beter te doen dan vorig jaar", aldus de president. Toen kreeg hij een partijtje basket cadeau met LeBron James en andere basketbalhelden.

Ouder en wijzer

"Het ergste is dat ik veel van mijn snelheid verloren heb", wou de Obama nog kwijt over zijn leeftijd. "En ik recupereer veel trager op het basketveld." "Gelukkig ben ik tot nu toe altijd goed in vorm gebleven. En ik ben oud genoeg om fouten die ik in het verleden gemaakt heb niet meer te herhalen. Maar ik ben ook jong genoeg om te profiteren van deze wijsheid", filosofeerde hij verder. (Belga)

Het mooiste cadeau voor mijn 50ste verjaardag? Minder werkloosheid en goedkopere benzine in de Verenigde Staten. Dat antwoordde Barack Obama toen een Amerikaans magazine hem donderdag de vraag stelde. 4 augustus 1961 Benzine is sinds 2008 nog nooit zo duur geweest in de Verenigde Staten. En de werkloosheidsgraad blijft met 9 procent zeer hoog, ondanks de inspanningen die Obama sinds januari 2009 levert. Obama, geboren op 4 augustus 1961, zei nog niet te weten hoe hij zijn verjaardag zal vieren, maar vermoedt dat zijn vrouw en dochters wel iets zullen gepland hebben. "Al wordt het moeilijk om beter te doen dan vorig jaar", aldus de president. Toen kreeg hij een partijtje basket cadeau met LeBron James en andere basketbalhelden. Ouder en wijzer "Het ergste is dat ik veel van mijn snelheid verloren heb", wou de Obama nog kwijt over zijn leeftijd. "En ik recupereer veel trager op het basketveld." "Gelukkig ben ik tot nu toe altijd goed in vorm gebleven. En ik ben oud genoeg om fouten die ik in het verleden gemaakt heb niet meer te herhalen. Maar ik ben ook jong genoeg om te profiteren van deze wijsheid", filosofeerde hij verder. (Belga)