In de tuin van de ambtswoning van de Britse premier David Cameron in Downing Street werden zo'n 150 Amerikaanse en Britse militairen en veteranen woensdag getrakteerd op het favoriete eten van Obama: hamburgers.

Cameron en Obama gingen zowaar zelf achter de barbecue staan, terwijl hun echtgenotes Samantha en Michelle de slaatjes voor hun rekening namen.

De informele gelegenheid werd georganiseerd om de militairen en hun families te bedanken.

Staatsbanket
De Amerikaanse president is momenteel in Groot-Brittannië in het kader van zijn rondreis door Europa. Dinsdag woonde het presidentiële koppel nog een staatsbanket bij in aanwezigheid van koningin Elizabeth. Woensdagvoormiddag stonden er meer serieuze zaken op het programma waaronder een ontmoeting met Cameron om de militaire campagnes in Libië en Afghanistan en de wereldwijde economische hervormingen te bespreken.

Maandag was Obama op bezoek in Ierland. Donderdag woont hij de G8-top bij in het Franse Deauville. Daarna trekt hij naar Polen. (TE)

In de tuin van de ambtswoning van de Britse premier David Cameron in Downing Street werden zo'n 150 Amerikaanse en Britse militairen en veteranen woensdag getrakteerd op het favoriete eten van Obama: hamburgers. Cameron en Obama gingen zowaar zelf achter de barbecue staan, terwijl hun echtgenotes Samantha en Michelle de slaatjes voor hun rekening namen. De informele gelegenheid werd georganiseerd om de militairen en hun families te bedanken. Staatsbanket De Amerikaanse president is momenteel in Groot-Brittannië in het kader van zijn rondreis door Europa. Dinsdag woonde het presidentiële koppel nog een staatsbanket bij in aanwezigheid van koningin Elizabeth. Woensdagvoormiddag stonden er meer serieuze zaken op het programma waaronder een ontmoeting met Cameron om de militaire campagnes in Libië en Afghanistan en de wereldwijde economische hervormingen te bespreken. Maandag was Obama op bezoek in Ierland. Donderdag woont hij de G8-top bij in het Franse Deauville. Daarna trekt hij naar Polen. (TE)