Majoor en gelegenheidsboer Marius Els had zijn nijlpaard naar eigen zeggen lief als een zoon. De 40-jarige man had het loodzware dier op zijn boerderij in de provincie Vrijstaat grootgebracht, sinds het op de leeftijd van vijf maanden bij een overstroming van de Vaal alleen werd aangetroffen.

Zaterdagnacht eindigde zijn genegenheid voor de kolos met de dood. Het inmiddels vijf jaar oude dier viel de officier plots aan en beet hem verschillende keren. Hij overleed later aan zijn verwondingen.

YouTube-videobeelden tonen hoe Els in betere tijden het nijlpaard berijdt en met hem speelt. (Belga/TE)

Majoor en gelegenheidsboer Marius Els had zijn nijlpaard naar eigen zeggen lief als een zoon. De 40-jarige man had het loodzware dier op zijn boerderij in de provincie Vrijstaat grootgebracht, sinds het op de leeftijd van vijf maanden bij een overstroming van de Vaal alleen werd aangetroffen. Zaterdagnacht eindigde zijn genegenheid voor de kolos met de dood. Het inmiddels vijf jaar oude dier viel de officier plots aan en beet hem verschillende keren. Hij overleed later aan zijn verwondingen. YouTube-videobeelden tonen hoe Els in betere tijden het nijlpaard berijdt en met hem speelt. (Belga/TE)