Tijdens de laatste dagen van het jaar is de winter ver te zoeken. Wat de temperatuur betreft tenminste.

Geen witte Kerst dit jaar, en volgens de recente weersvoorspellingen komt er tijdens de overgang van oud naar nieuw evenmin een sneeuwtapijt. Daarbij blijft het relatief warm voor de tijd van het jaar.

Oudejaar wordt een zeer zachte winderige dag (zowat 11 graden) met vooral 's avonds en in de nacht van oud naar nieuw flinke perioden met regen.

Op 1 en 2 januari wordt het wisselvallig met enkele buien en minder zacht (ongeveer 8 graden).

Ook in de tweede helft van de volgende week wordt het wisselvallig met tijdelijk kleinere kansen op neerslag maar opnieuw hogere temperaturen (ongeveer 11 graden).

Terwijl Vlaanderen zich in een milde weerzone bevindt, vriest het in Rusland de keien uit de grond. Door de vrieskou zijn in december al 142 doden geteld. Bovendien werden door de aanhoudende vrieskou 1.350 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Op sommige plaatsen in Rusland daalde het kwik tot diep onder -30 graden. (Belga/BO)

Tijdens de laatste dagen van het jaar is de winter ver te zoeken. Wat de temperatuur betreft tenminste.Geen witte Kerst dit jaar, en volgens de recente weersvoorspellingen komt er tijdens de overgang van oud naar nieuw evenmin een sneeuwtapijt. Daarbij blijft het relatief warm voor de tijd van het jaar.Oudejaar wordt een zeer zachte winderige dag (zowat 11 graden) met vooral 's avonds en in de nacht van oud naar nieuw flinke perioden met regen. Op 1 en 2 januari wordt het wisselvallig met enkele buien en minder zacht (ongeveer 8 graden). Ook in de tweede helft van de volgende week wordt het wisselvallig met tijdelijk kleinere kansen op neerslag maar opnieuw hogere temperaturen (ongeveer 11 graden). Terwijl Vlaanderen zich in een milde weerzone bevindt, vriest het in Rusland de keien uit de grond. Door de vrieskou zijn in december al 142 doden geteld. Bovendien werden door de aanhoudende vrieskou 1.350 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Op sommige plaatsen in Rusland daalde het kwik tot diep onder -30 graden. (Belga/BO)