De 25 meter hoge kartonnen versie zal in december op 300 meter van de originele versie opgetrokken worden, zo schrijft de website van de BBC.

Volgens de autoriteiten was de historische Anglicaanse kathedraal, het symbool van de stad, door de aardbeving onherstelbaar beschadigd en moet ze worden afgebroken. Dat zal gebeuren 'met de grootste zorg en respect', zo verzekert men.

Het nieuwe ontwerp is van de hand van de Japanse architect Shigeru Ban en zal een capaciteit van 700 mensen hebben. De constructie dient als een tijdelijke vervanging voor de oude kathedraal tot er een permanente oplossing komt. Het tijdelijke gebouw, dat bestand is tegen weer en brand, zou 20 jaar kunnen meegaan.

Bij de aardbeving van 6.3 op de schaal van Richter op 22 februari 2011 kwamen 185 mensen om het leven en werden duizenden gebouwen beschadigd, dus ook de kathedraal van Christchurch die op het einde van de 19e eeuw werd gebouwd. (Belga/TE)

De 25 meter hoge kartonnen versie zal in december op 300 meter van de originele versie opgetrokken worden, zo schrijft de website van de BBC.Volgens de autoriteiten was de historische Anglicaanse kathedraal, het symbool van de stad, door de aardbeving onherstelbaar beschadigd en moet ze worden afgebroken. Dat zal gebeuren 'met de grootste zorg en respect', zo verzekert men. Het nieuwe ontwerp is van de hand van de Japanse architect Shigeru Ban en zal een capaciteit van 700 mensen hebben. De constructie dient als een tijdelijke vervanging voor de oude kathedraal tot er een permanente oplossing komt. Het tijdelijke gebouw, dat bestand is tegen weer en brand, zou 20 jaar kunnen meegaan. Bij de aardbeving van 6.3 op de schaal van Richter op 22 februari 2011 kwamen 185 mensen om het leven en werden duizenden gebouwen beschadigd, dus ook de kathedraal van Christchurch die op het einde van de 19e eeuw werd gebouwd. (Belga/TE)