Toen Hessy Taft zes maanden oud was, stond zij te pronken op een affiche van de nazi's. De nazi's kozen haar omdat zij de 'perfecte Arische baby' was. Maar wat ze niet wisten: Taft was eigenlijk joods, schrijft The Telegraph.

"Nu kan ik erom lachen", vertelt de intussen tachtigjarige Taft in een Duitse krant. "Maar als de Duitsers wisten wie ik eigenlijk was, zou ik het nu niet meer kunnen navertellen", klinkt het.

De ouders van Taft verhuisden van Letland naar Berlijn omdat ze, beiden actief in de muziekwereld, een carrière wilden uitbouwen als klassieke zangers. Die droom werd aan diggelen geslagen toen de nazi's aan de macht kwamen.

Nazi's belachelijk maken

In 1935 liet moeder Pauline Levinsons een foto nemen van haar zes maanden oude dochter. Enkele maanden later viel later Pauline achterover toen ze haar dochter zag pronken op de cover van Sonne ins Hause, een nazi-familiemagazine. De foto werd nomen door een Berlijnse fotograaf die, zonder dat de ouders van de baby het wisten, het plaatje instuurde voor een wedstrijd.

Achteraf vertelde de Berlijnse fotograaf dat hij de nazi's "eens goed belachelijk wilde maken" door net de foto van een joods meisje in te sturen voor de wedstrijd 'de mooiste Arische baby'. En daar slaagde hij in. Propagandaminister Joseph Goebbels duidde Hessy aan als winnares.

De familie Taft kon ontsnappen aan de Holocaust en vluchtte naar de Verenigde Staten. Vandaag is 'de ideale Arische baby' een gerenommeerde professor chemie in New York. "Dat dit nooit is uitgekomen, geeft toch wel een gevoel van voldoening."

Toen Hessy Taft zes maanden oud was, stond zij te pronken op een affiche van de nazi's. De nazi's kozen haar omdat zij de 'perfecte Arische baby' was. Maar wat ze niet wisten: Taft was eigenlijk joods, schrijft The Telegraph. "Nu kan ik erom lachen", vertelt de intussen tachtigjarige Taft in een Duitse krant. "Maar als de Duitsers wisten wie ik eigenlijk was, zou ik het nu niet meer kunnen navertellen", klinkt het. De ouders van Taft verhuisden van Letland naar Berlijn omdat ze, beiden actief in de muziekwereld, een carrière wilden uitbouwen als klassieke zangers. Die droom werd aan diggelen geslagen toen de nazi's aan de macht kwamen. In 1935 liet moeder Pauline Levinsons een foto nemen van haar zes maanden oude dochter. Enkele maanden later viel later Pauline achterover toen ze haar dochter zag pronken op de cover van Sonne ins Hause, een nazi-familiemagazine. De foto werd nomen door een Berlijnse fotograaf die, zonder dat de ouders van de baby het wisten, het plaatje instuurde voor een wedstrijd. Achteraf vertelde de Berlijnse fotograaf dat hij de nazi's "eens goed belachelijk wilde maken" door net de foto van een joods meisje in te sturen voor de wedstrijd 'de mooiste Arische baby'. En daar slaagde hij in. Propagandaminister Joseph Goebbels duidde Hessy aan als winnares.De familie Taft kon ontsnappen aan de Holocaust en vluchtte naar de Verenigde Staten. Vandaag is 'de ideale Arische baby' een gerenommeerde professor chemie in New York. "Dat dit nooit is uitgekomen, geeft toch wel een gevoel van voldoening."