Columnist Dyab Abou Jahjah was gisteren donderdag niet meer welkom op een benefietavond van de Brugse hotel- en keukenschool Ter Groene Poorte. Hij wijst daarvoor Pol Van Den Driessche met de vinger. De N-VA-senator (en Bruggeling) schreef vorige maand in een brief aan de directie van Ter Groene Poorte dat Abou Jahjah in zijn ogen een 'haatprediker' is.

Ook het Orakel van Knack.be - satiricus van dienst - schreef daarop een brief. (NSK)

De brief van Pol Van Den Driessche aan Ter Groene Poorte

Geachte directie,

Uw onderwijsinstelling geniet een uitstekende reputatie. Zeer terecht, uw oud-leerlingen bewijzen in veel zaken en op talloze plaatsen dat zij een schitterende opleiding genoten. De naam "Ter Groene Poorte" staat voor kwaliteit. Dat uw school zich ook maatschappelijk engageert, vind ik schitterend. Dat blijkt onder meer uit uw acties ten voordele van 'Kom op tegen kanker' (KOKT).

Via de media verneem ik dat u andermaal enkele BV's uitnodigt om met geïnteresseerden te komen tafelen, genietend van lekkere gerechten die door uw leerlingen worden bereid. Die geïnteresseerden betalen een aardig bedrag dat u vervolgens overmaakt aan KOTK. Prachtig is dat.

Bij die BV's zitten bijzonder boeiende persoonlijkheden, zoals professor Etienne Vermeersch, actrice Liesa Naert en strafpleiter Jef Vermassen. Maar tot mijn verbazing en verbijstering inviteert u ook Dyab Abou Jahjah. Is het u ontgaan dat de heer Jahjah zich de voorbije jaren vaak liet opmerken als een haatprediker die geen kans liet liggen om zwaar uit te varen tegen mensen en verenigingen? Ook zijn aanvallen tegen onze democratische overheden zijn genoegzaam bekend. Hij kan bezwaarlijk een toonbeeld van een gematigde moslim worden genoemd.

Deze man een forum geven, zeker in deze tijden, lijkt me bepaald geen goed idee. Al hebt u vanzelfsprekend het absolute recht uit te nodigen wie u wenst.

Ik wens u enkel mijn teleurstelling over te maken. Dat gevoel deel ik met andere Bruggelingen die me daarover aanspraken

Veel succes met uw andere activiteiten.

Hoogachtend,

Pol Van Den Driessche

Senator

De brief van het Orakel van Knack.be over Pol Van Den Driessche:

Orakel van Knack.be
© Orakel van Knack.be
Columnist Dyab Abou Jahjah was gisteren donderdag niet meer welkom op een benefietavond van de Brugse hotel- en keukenschool Ter Groene Poorte. Hij wijst daarvoor Pol Van Den Driessche met de vinger. De N-VA-senator (en Bruggeling) schreef vorige maand in een brief aan de directie van Ter Groene Poorte dat Abou Jahjah in zijn ogen een 'haatprediker' is.Ook het Orakel van Knack.be - satiricus van dienst - schreef daarop een brief. (NSK)De brief van het Orakel van Knack.be over Pol Van Den Driessche: