Jean-Marie Loret geloofde al sinds de jaren 50 dat hij de zoon van Hitler was. Zijn moeder had hem dat op haar sterfbed verteld. Jaren later ging Loret zelf op zoek naar bewijs over de identiteit van zijn vader en liet zijn bloedgroep en handschrift onderzoeken. Beiden vertoonden sterke gelijkenissen met die van Hitler. Dat was voor de Fransman genoeg reden om te geloven dat hij de afstammeling van de beruchtste dictator ter wereld was.

Het Franse magazine LePoint blies het verhaal onlangs nieuw leven in door nieuwe bewijzen te publiceren. Het gaat om Duitse legerdocumenten die beschrijven hoe officiers tijdens de Tweede Wereldoorlog regelmatig enveloppen met geld aan Lorets moeder bezorgden. Er zijn ook door Hitler ondertekende schilderijen gevonden op de zolder van de moeder, terwijl in Duitsland een door Hitler geschilderd werk gevonden werd waarop de vrouw zelf afgebeeld staat.


Geen sprake van enig verwantschap

Jean-Marie Loret kan Hitlers zoon echter niet zijn. Dat bewees Weekend Knack-journalist Jean-Paul Mulders enkele jaren geleden met een vergelijkend DNA-onderzoek. Mulders wist het Y-chromosoom van enkele echte verwanten van Hitler te pakken te krijgen en liet dat vergelijken met het Y-chromosoom van Jean-Marie Loret.

Het Y-chromosoom wordt onveranderd doorgegeven van vader op zoon, wat dus betekent dat als Loret werkelijk Hitlers zoon was, zijn Y-chromosoom overeen zou komen met dat van de andere Hitlerverwanten. Dat van Loret vertoonde echter veel te veel afwijkingen waaruit Mulders concludeerde dat er van enig verwantschap geen sprake kon zijn.

Meer dan dat Lorets moeder en Hitler elkaar kenden bewijzen de nieuwe elementen dus niet. Toch verschijnt er een binnenkort een heruitgave van Lorets boek uit '81 'Jouw vader heet Hitler', met toevoeging van de nieuwe 'bewijzen'. (PC)

Jean-Marie Loret geloofde al sinds de jaren 50 dat hij de zoon van Hitler was. Zijn moeder had hem dat op haar sterfbed verteld. Jaren later ging Loret zelf op zoek naar bewijs over de identiteit van zijn vader en liet zijn bloedgroep en handschrift onderzoeken. Beiden vertoonden sterke gelijkenissen met die van Hitler. Dat was voor de Fransman genoeg reden om te geloven dat hij de afstammeling van de beruchtste dictator ter wereld was. Het Franse magazine LePoint blies het verhaal onlangs nieuw leven in door nieuwe bewijzen te publiceren. Het gaat om Duitse legerdocumenten die beschrijven hoe officiers tijdens de Tweede Wereldoorlog regelmatig enveloppen met geld aan Lorets moeder bezorgden. Er zijn ook door Hitler ondertekende schilderijen gevonden op de zolder van de moeder, terwijl in Duitsland een door Hitler geschilderd werk gevonden werd waarop de vrouw zelf afgebeeld staat. Geen sprake van enig verwantschap Jean-Marie Loret kan Hitlers zoon echter niet zijn. Dat bewees Weekend Knack-journalist Jean-Paul Mulders enkele jaren geleden met een vergelijkend DNA-onderzoek. Mulders wist het Y-chromosoom van enkele echte verwanten van Hitler te pakken te krijgen en liet dat vergelijken met het Y-chromosoom van Jean-Marie Loret. Het Y-chromosoom wordt onveranderd doorgegeven van vader op zoon, wat dus betekent dat als Loret werkelijk Hitlers zoon was, zijn Y-chromosoom overeen zou komen met dat van de andere Hitlerverwanten. Dat van Loret vertoonde echter veel te veel afwijkingen waaruit Mulders concludeerde dat er van enig verwantschap geen sprake kon zijn. Meer dan dat Lorets moeder en Hitler elkaar kenden bewijzen de nieuwe elementen dus niet. Toch verschijnt er een binnenkort een heruitgave van Lorets boek uit '81 'Jouw vader heet Hitler', met toevoeging van de nieuwe 'bewijzen'. (PC)