De platinablonde Domnica werkte zelf voor Costa Cruises en het bedrijf zou haar voor haar verjaardag een weekje op de cruise als toerist cadeau hebben gedaan. Dat zei de Moldavische in een interview op Jurnal Tv, een televisiestation in haar thuisland. Via internet verdedigde ze de kapitein. "Hij heeft ons gered. Hij heeft buitengewone inspanningen geleverd en meer dan 3.000 mensen gered."

Hoewel ze in Moldavië als heldin wordt onthaald, blijft Domnica in Italië vooral een raadsel. Zo had ze geen eigen kajuit, dus de vraag waar ze sliep woedt al dagen. Passagier Angelo Fabbri bevestigde al dat de blonde samen met Schettino zat te tafelen tussen 20u44 en 21u30. "Ze zaten vrolijk aan de wijn." Toen ze van tafel kwamen, zou zelfs het besturen van een Vespa voor Schettino onverantwoord zijn geweest, aldus de krant La Repubblica. Domnica ontkent een relatie te hebben met de kapitein.

Uitdaging

In het gezelschap van de Moldavische en de maître van het restaurant begaf Schettino zich naar de brug van het schip. Het beperkte publiek was getuige van de 'weddenschap' die Schettino met zichzelf aanging: varen waar nog niemand gedurfd had te varen, op een kwart mijl van de kust. Tijdens een laatste telefoontje naar commandant op pensioen Mario Terenzio Palombo zou Schettino met veel gedoe hebben verteld dat ze voor de kust stonden. "Ik heb gezegd 'wat kan mij dat nu schelen' en opgehangen", aldus Palambo.

Schettino stuurde een gevaarte van 114.000 ton, 293 meter lang en 36 breed met 4.200 mensen aan boord recht naar zijn ondergang. "Verzonken in gedachten", zoals Schettino zich eerder al verdedigde, lijkt nu een immens eufemisme.

De Filipijnse kok op de Concordia, Rogelio Barista, beweert nu in een interview op de Filipijnse televisiezender GMA Network dat kapitein Schettino pas na de botsing dineerde met de Moldavische. "Terwijl iedereen zich afvroeg wat er gebeurde, wachtte de kapitein rustig tot de vrouw haar dessert kreeg. Het was al na 22u."

Schettino wordt beschuldigd het schip vroegtijdig verlaten te hebben. Zelf houdt hij vast aan de versie dat hij "in het water gekatapulteerd werd". (MVB)

De platinablonde Domnica werkte zelf voor Costa Cruises en het bedrijf zou haar voor haar verjaardag een weekje op de cruise als toerist cadeau hebben gedaan. Dat zei de Moldavische in een interview op Jurnal Tv, een televisiestation in haar thuisland. Via internet verdedigde ze de kapitein. "Hij heeft ons gered. Hij heeft buitengewone inspanningen geleverd en meer dan 3.000 mensen gered." Hoewel ze in Moldavië als heldin wordt onthaald, blijft Domnica in Italië vooral een raadsel. Zo had ze geen eigen kajuit, dus de vraag waar ze sliep woedt al dagen. Passagier Angelo Fabbri bevestigde al dat de blonde samen met Schettino zat te tafelen tussen 20u44 en 21u30. "Ze zaten vrolijk aan de wijn." Toen ze van tafel kwamen, zou zelfs het besturen van een Vespa voor Schettino onverantwoord zijn geweest, aldus de krant La Repubblica. Domnica ontkent een relatie te hebben met de kapitein. Uitdaging In het gezelschap van de Moldavische en de maître van het restaurant begaf Schettino zich naar de brug van het schip. Het beperkte publiek was getuige van de 'weddenschap' die Schettino met zichzelf aanging: varen waar nog niemand gedurfd had te varen, op een kwart mijl van de kust. Tijdens een laatste telefoontje naar commandant op pensioen Mario Terenzio Palombo zou Schettino met veel gedoe hebben verteld dat ze voor de kust stonden. "Ik heb gezegd 'wat kan mij dat nu schelen' en opgehangen", aldus Palambo. Schettino stuurde een gevaarte van 114.000 ton, 293 meter lang en 36 breed met 4.200 mensen aan boord recht naar zijn ondergang. "Verzonken in gedachten", zoals Schettino zich eerder al verdedigde, lijkt nu een immens eufemisme. De Filipijnse kok op de Concordia, Rogelio Barista, beweert nu in een interview op de Filipijnse televisiezender GMA Network dat kapitein Schettino pas na de botsing dineerde met de Moldavische. "Terwijl iedereen zich afvroeg wat er gebeurde, wachtte de kapitein rustig tot de vrouw haar dessert kreeg. Het was al na 22u." Schettino wordt beschuldigd het schip vroegtijdig verlaten te hebben. Zelf houdt hij vast aan de versie dat hij "in het water gekatapulteerd werd". (MVB)