Een SAS Airbus 330 die dinsdag 250 passagiers van Stockholm naar Chicago moest brengen bleef aan de grond door een muis. De muis was gespot even voordat de 250 passagiers aan boord zouden komen. SAS-medewerkers zetten de jacht in op de muis in met vallen. Maar tevergeefs. De muis was niet van plan om zich over te geven. De vele passagiers moesten dus worden overgeboekt op nieuwe vluchten. Toch vertrekken met de muis aan boord zou een potentieel risico kunnen inhouden omdat het knaagdier belangrijke kabels zou kunnen doorbijten.

Na vele uren slaagde de vliegmaatschappij er dan toch in om de passagiers op nieuwe vluchten te plaatsen. Dit was geen sinecure omdat dit vliegtuig net één van de grotere is die de transatlantische vlucht uitvoert.

Bij sommige reizigers zoals de Amerikaan James Roach kon er na vijf uur wachten toch nog wel een grapje af: "Dit is vermoedelijk de duurste muis in de geschiedenis van de mensheid."

Het is niet de eerste keer dat een muis een vliegtuig aan de grond houdt. In 2009 zaten er ook muizen op vluchten van Delta Airlines van New York naar Londen. (INM)

Een SAS Airbus 330 die dinsdag 250 passagiers van Stockholm naar Chicago moest brengen bleef aan de grond door een muis. De muis was gespot even voordat de 250 passagiers aan boord zouden komen. SAS-medewerkers zetten de jacht in op de muis in met vallen. Maar tevergeefs. De muis was niet van plan om zich over te geven. De vele passagiers moesten dus worden overgeboekt op nieuwe vluchten. Toch vertrekken met de muis aan boord zou een potentieel risico kunnen inhouden omdat het knaagdier belangrijke kabels zou kunnen doorbijten. Na vele uren slaagde de vliegmaatschappij er dan toch in om de passagiers op nieuwe vluchten te plaatsen. Dit was geen sinecure omdat dit vliegtuig net één van de grotere is die de transatlantische vlucht uitvoert. Bij sommige reizigers zoals de Amerikaan James Roach kon er na vijf uur wachten toch nog wel een grapje af: "Dit is vermoedelijk de duurste muis in de geschiedenis van de mensheid." Het is niet de eerste keer dat een muis een vliegtuig aan de grond houdt. In 2009 zaten er ook muizen op vluchten van Delta Airlines van New York naar Londen. (INM)