De hoofdredactrice van een modeblad die de meest begeerde post voor het hele Amerikaanse Corps Dimplomatique cadeau zou krijgen, het zorgt voor heel wat gemopper en controverse in Londen en Washington. Maar Wintour heeft wel maar mooi 40 miljoen dollar ingezameld voor Barack Obama's verkiezingscampagne, en dan kan je doorgaans op een wederdienst rekenen.

Vicieuze wereld

Officieel commentaar op de geruchten is er niet en in ieder geval zal de benoeming er pas komen wanneer er een opvolger is voor VS-minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton, maar er zijn ook mensen die denken dat Wintour uitstekend geschikt zou zijn voor de baan.

Wintour is niet alleen van Britse afkomst, "haar diplomatieke vaardigheden zijn aangescherpt in de vicieuze wereld van de mode-industrie", zei de Britse ex-diplomaat Carne Ross aan The Washington Post.

Komt daarbij dat een VS-ambassadeur in een nette, bevriende natie sowieso niet bijzonder veel politieke werk op het scherp van de snee moet leveren. Het leeuwendeel van Wintours werk zou PR en networking zijn.

Dat treft, want het minste wat je van Wintour kan zeggen, is wel dat ze weet hoe je een receptie of een feestje geeft. Haar tour de force tijdens de afgelopen verkiezingscampagne was een fundraiser ten huize van 'Sex & The City'-ster' Sarah Jessica Parker waar de genodigden 38.500 dollar moesten ophoesten om de benen onder tafel te mogen steken.

De duivel zelf

Aan de andere kant: al is ze geen carrièrediplomate, misschien zou Wintour net wél uitstekend geschikt zijn voor een zware politieke post. Ze staat namelijk bekend als een meedogenloze baas die vriend en vijand de daver op het lijf jaagt met haar ijzige gedrag.

Meryl Streep speelde een op Wintour gebaseerd personage in de film 'The Devil Wears Prada'. En de duivel zelf in de ambassadeurswoning zou op de gemiddelde dictator wel eens hetzelfde effect kunnen hebben als een vliegdekschip voor kust. (TV)

De hoofdredactrice van een modeblad die de meest begeerde post voor het hele Amerikaanse Corps Dimplomatique cadeau zou krijgen, het zorgt voor heel wat gemopper en controverse in Londen en Washington. Maar Wintour heeft wel maar mooi 40 miljoen dollar ingezameld voor Barack Obama's verkiezingscampagne, en dan kan je doorgaans op een wederdienst rekenen. Vicieuze wereld Officieel commentaar op de geruchten is er niet en in ieder geval zal de benoeming er pas komen wanneer er een opvolger is voor VS-minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton, maar er zijn ook mensen die denken dat Wintour uitstekend geschikt zou zijn voor de baan. Wintour is niet alleen van Britse afkomst, "haar diplomatieke vaardigheden zijn aangescherpt in de vicieuze wereld van de mode-industrie", zei de Britse ex-diplomaat Carne Ross aan The Washington Post. Komt daarbij dat een VS-ambassadeur in een nette, bevriende natie sowieso niet bijzonder veel politieke werk op het scherp van de snee moet leveren. Het leeuwendeel van Wintours werk zou PR en networking zijn. Dat treft, want het minste wat je van Wintour kan zeggen, is wel dat ze weet hoe je een receptie of een feestje geeft. Haar tour de force tijdens de afgelopen verkiezingscampagne was een fundraiser ten huize van 'Sex & The City'-ster' Sarah Jessica Parker waar de genodigden 38.500 dollar moesten ophoesten om de benen onder tafel te mogen steken. De duivel zelf Aan de andere kant: al is ze geen carrièrediplomate, misschien zou Wintour net wél uitstekend geschikt zijn voor een zware politieke post. Ze staat namelijk bekend als een meedogenloze baas die vriend en vijand de daver op het lijf jaagt met haar ijzige gedrag. Meryl Streep speelde een op Wintour gebaseerd personage in de film 'The Devil Wears Prada'. En de duivel zelf in de ambassadeurswoning zou op de gemiddelde dictator wel eens hetzelfde effect kunnen hebben als een vliegdekschip voor kust. (TV)