Octopus Paul, die wereldberoemd werd omdat hij tijdens het WK Voetbal in Zuid-Afrika steevast de winnaar van de matchen kon voorspellen, overleed enkele weken geleden. Zijn verzorgers waren van plan een jongere octopus bij hem in de leer te laten gaan, maar door het onverwachte overlijden van het wonderdier moet Paul II het zonder leermeester stellen.

Pers, bezoekers en verzorgers hopen dat de nietsvermoedende nieuwkomer ook de gave zal ontwikkelen om juiste voorspellingen te doen. Over de uitslagen van het WK in 2014 zal hij waarschijnlijk niet meer kunnen orakelen, want octopussen leven in gevangenschap gemiddeld slechts drie jaar.

Dvd

Ondertussen plant het Sea Life Centre de bouw van een herdenkingsmonument op de plek van de voormalige verblijfplaats van de overleden Paul. Dat zal bestaan uit een videoscherm met de "beste en meest ontroerende momenten" van het leven van de octopus. Ook zijn urne zal er te bezichtigen zijn. Binnenkort verschijnt bovendien een dvd-documentaire over het leven van Paul.

Octopus Paul, die wereldberoemd werd omdat hij tijdens het WK Voetbal in Zuid-Afrika steevast de winnaar van de matchen kon voorspellen, overleed enkele weken geleden. Zijn verzorgers waren van plan een jongere octopus bij hem in de leer te laten gaan, maar door het onverwachte overlijden van het wonderdier moet Paul II het zonder leermeester stellen. Pers, bezoekers en verzorgers hopen dat de nietsvermoedende nieuwkomer ook de gave zal ontwikkelen om juiste voorspellingen te doen. Over de uitslagen van het WK in 2014 zal hij waarschijnlijk niet meer kunnen orakelen, want octopussen leven in gevangenschap gemiddeld slechts drie jaar. Dvd Ondertussen plant het Sea Life Centre de bouw van een herdenkingsmonument op de plek van de voormalige verblijfplaats van de overleden Paul. Dat zal bestaan uit een videoscherm met de "beste en meest ontroerende momenten" van het leven van de octopus. Ook zijn urne zal er te bezichtigen zijn. Binnenkort verschijnt bovendien een dvd-documentaire over het leven van Paul.