Het filmpje werd gemaakt door Tobias Haase, een student aan een Duitse filmschool. Het toont een Mercedes C-klasse die door het Oostenrijkse Braunau am Inn rijdt. Dankzij het Collision Prevention Assist-systeem, dat mogelijke botsingen tijdig detecteert en het remvermogen optimaliseert, wordt een aanrijding met enkele spelende kinderen nipt vermeden. Even verderop gaat het wel mis: een jongen die de weg oversteekt, wordt toch overreden door de Mercedes.

Het slachtoffer blijkt de jonge Adolf Hitler te zijn. Braunau am Inn is de geboorteplaats van de dictator. Na het ongeval ligt het lichaam op straat in de vorm van een hakenkruis. De boodschap die verschijnt is: 'Erkennt Gefahren, bevor sie entstehen' (Herkent gevaren voor ze ontstaan).

Mercedes-Benz distantieert zich nadrukkelijk van het filmpje en noemt het smakeloos en ongepast. Op vraag van de constructeur liet Haase de spot voorafgaan door de mededeling dat Mercedes-Benz noch moederbedrijf Daimler iets te maken hebben met de commercial.

Pikant detail: volgens De Volkskrant werd het filmpje intussen genomineerd voor een prijs. Een van de sponsors van die prijs is... Mercedes-Benz.

Het filmpje werd gemaakt door Tobias Haase, een student aan een Duitse filmschool. Het toont een Mercedes C-klasse die door het Oostenrijkse Braunau am Inn rijdt. Dankzij het Collision Prevention Assist-systeem, dat mogelijke botsingen tijdig detecteert en het remvermogen optimaliseert, wordt een aanrijding met enkele spelende kinderen nipt vermeden. Even verderop gaat het wel mis: een jongen die de weg oversteekt, wordt toch overreden door de Mercedes.Het slachtoffer blijkt de jonge Adolf Hitler te zijn. Braunau am Inn is de geboorteplaats van de dictator. Na het ongeval ligt het lichaam op straat in de vorm van een hakenkruis. De boodschap die verschijnt is: 'Erkennt Gefahren, bevor sie entstehen' (Herkent gevaren voor ze ontstaan).Mercedes-Benz distantieert zich nadrukkelijk van het filmpje en noemt het smakeloos en ongepast. Op vraag van de constructeur liet Haase de spot voorafgaan door de mededeling dat Mercedes-Benz noch moederbedrijf Daimler iets te maken hebben met de commercial.Pikant detail: volgens De Volkskrant werd het filmpje intussen genomineerd voor een prijs. Een van de sponsors van die prijs is... Mercedes-Benz.