Het cruiseschip de 'Love Boat', gekend van de gelijknamige serie uit de jaren 80, is als oud ijzer verkocht aan een Turkse schroothandelaar. Het schip lag al enkele jaren met een onbetaalde rekening voor anker in een Italiaanse haven.
Meer dan twintig jaar geleden stopte de Amerikaanse zender ABC met de opnames van het populaire televisieprogramma 'The Love Boat'. Nu komt ook het bekende schip uit de serie aan zijn einde. De 'Love Boat', in het echte leven gekend als de 'Pacific Princess', lag al enkele jaren werkloos vast in de haven van Genua in Italië wegens een onbetaalde reparatierekening.

Openbare veiling De vorige eigenaars waren volgens de Italiaanse krant La Repubblica een bedrag van zes miljoen euro verschuldigd aan de scheepswerf voor het verwijderen van asbest. Omdat de toenmalige eigenaar, een Spaanse rederij, de rekening niet kon of wilde betalen, legde het gerecht beslag op het schip. Sinds 2010 stond het openbaar te koop maar het werd pas onlangs voor twee en een half miljoen euro opgekocht door het Turkse schroothandelbedrijf Cemsan.

De 'Love Boat' werd in 1960 gebouwd en verliet voor het eerst de haven in 1971 onder de naam 'Sea Venture'. Vier jaar later werd het schip verkocht aan Princess Cruises die het omdoopte tot de 'Pacific Princess'.

Romantische escapades
Maar de meeste mensen kennen het cruiseschip onder de naam 'Love Boat'. De 'Love Boat' deed van 1977 tot 1986 dienst als achtergrond voor het populaire gelijknamige televisieprogramma, waarin passagiers romantische escapades beleefden.

Toen het programma op zijn einde liep, bleek al snel dat het niet meer kon concurreren met moderne cruiseschepen. Zo was er op de 'Love Boat' maar ruimte voor maximum 640 reizigers, terwijl andere cruiseschepen er 1.500 tot 3.000 konden vervoeren. (PC)

Het cruiseschip de 'Love Boat', gekend van de gelijknamige serie uit de jaren 80, is als oud ijzer verkocht aan een Turkse schroothandelaar. Het schip lag al enkele jaren met een onbetaalde rekening voor anker in een Italiaanse haven. Meer dan twintig jaar geleden stopte de Amerikaanse zender ABC met de opnames van het populaire televisieprogramma 'The Love Boat'. Nu komt ook het bekende schip uit de serie aan zijn einde. De 'Love Boat', in het echte leven gekend als de 'Pacific Princess', lag al enkele jaren werkloos vast in de haven van Genua in Italië wegens een onbetaalde reparatierekening. Openbare veiling De vorige eigenaars waren volgens de Italiaanse krant La Repubblica een bedrag van zes miljoen euro verschuldigd aan de scheepswerf voor het verwijderen van asbest. Omdat de toenmalige eigenaar, een Spaanse rederij, de rekening niet kon of wilde betalen, legde het gerecht beslag op het schip. Sinds 2010 stond het openbaar te koop maar het werd pas onlangs voor twee en een half miljoen euro opgekocht door het Turkse schroothandelbedrijf Cemsan. De 'Love Boat' werd in 1960 gebouwd en verliet voor het eerst de haven in 1971 onder de naam 'Sea Venture'. Vier jaar later werd het schip verkocht aan Princess Cruises die het omdoopte tot de 'Pacific Princess'. Romantische escapades Maar de meeste mensen kennen het cruiseschip onder de naam 'Love Boat'. De 'Love Boat' deed van 1977 tot 1986 dienst als achtergrond voor het populaire gelijknamige televisieprogramma, waarin passagiers romantische escapades beleefden. Toen het programma op zijn einde liep, bleek al snel dat het niet meer kon concurreren met moderne cruiseschepen. Zo was er op de 'Love Boat' maar ruimte voor maximum 640 reizigers, terwijl andere cruiseschepen er 1.500 tot 3.000 konden vervoeren. (PC)