Het museum rond de frietgeschiedenis is de enige Belgische vermelding in de "Best in Travel 2013" van Lonely Planet, een selectie van toeristische hotspots voor het komende jaar.

Geen 'French fries'

Voor wie twijfelt over de afkomst van de friet, vermeldt Lonely Planet dat het museum "benadrukt" dat het om een Belgische uitvinding gaat. Al zijn de frieten in Amerika beter bekend als "French Fries" en is de meest alledaagse vraag ter wereld allicht "moeten er frietjes bij", aldus nog de populaire reisgids.

Lonely Planet looft de museumopstelling over de geschiedenis van de aardappel, de friet en de sausjes "die Belgen erop doen". Smulpapen lezen dat er frietjes en "Belgian dishes" te proeven zijn.

Verrast

Zaakvoerder Cedric Van Belle (Frietmuseum) reageert verrast op de vermelding. "Het museum is leuk voor mensen die België willen leren kennen, maar ook Belgen kunnen er veel leren", zegt hij.

In 2011 ontving hij 70.000 bezoekers. Tweederde at er ook. Het Frietmuseum opent binnenkort een thematentoonstellingenruimte.

Azijn, kauwgom en curryworst

In de top drie van vreemdste voedselmuseums staan het "Curryworstmuseum" (Berlijn), "Salami en Paprikamuseum" (Hongarije) en een noodlemuseum in Yokohama (Japan).

Lekkerbekken kunnen verder naar een museum over pikante ham (Austin/USA), pikante kool (Seoul/Zuid-Korea), gelatinedessertjes (Leroy/USA), azijn (Handa/Japan), kauwgom (San Francisco/USA) of asperges (Schrobenhausen/Duitsland). (Belga/TV)

Het museum rond de frietgeschiedenis is de enige Belgische vermelding in de "Best in Travel 2013" van Lonely Planet, een selectie van toeristische hotspots voor het komende jaar.Geen 'French fries' Voor wie twijfelt over de afkomst van de friet, vermeldt Lonely Planet dat het museum "benadrukt" dat het om een Belgische uitvinding gaat. Al zijn de frieten in Amerika beter bekend als "French Fries" en is de meest alledaagse vraag ter wereld allicht "moeten er frietjes bij", aldus nog de populaire reisgids. Lonely Planet looft de museumopstelling over de geschiedenis van de aardappel, de friet en de sausjes "die Belgen erop doen". Smulpapen lezen dat er frietjes en "Belgian dishes" te proeven zijn. Verrast Zaakvoerder Cedric Van Belle (Frietmuseum) reageert verrast op de vermelding. "Het museum is leuk voor mensen die België willen leren kennen, maar ook Belgen kunnen er veel leren", zegt hij. In 2011 ontving hij 70.000 bezoekers. Tweederde at er ook. Het Frietmuseum opent binnenkort een thematentoonstellingenruimte. Azijn, kauwgom en curryworst In de top drie van vreemdste voedselmuseums staan het "Curryworstmuseum" (Berlijn), "Salami en Paprikamuseum" (Hongarije) en een noodlemuseum in Yokohama (Japan). Lekkerbekken kunnen verder naar een museum over pikante ham (Austin/USA), pikante kool (Seoul/Zuid-Korea), gelatinedessertjes (Leroy/USA), azijn (Handa/Japan), kauwgom (San Francisco/USA) of asperges (Schrobenhausen/Duitsland). (Belga/TV)