In Zonhoven deelde een van de deelnemende groepen aan de carnavalsstoet condooms uit. Maar niet enkel volwassenen zouden die voorbehoedsmiddelen ontvangen hebben. Volgens verschillende ouders kregen ook kinderen condooms overhandigd, met de boodschap "die aan hun papa te geven".

De Zonhovense schepen van Feestelijkheden Henri Schraepen, die niet op de hoogte was, kan er niet om lachen: 'Ik pleit voor het opnemen van een extra regel in het stoetreglement, waarbij het verboden wordt om voorwerpen uit te delen die aanstootgevend kunnen zijn'.

Seksuele voorlichting

'De kinderen waren uiteraard nieuwsgierig naar de inhoud van het pakje', zegt een moeder die langs het parcours stond. 'Sommigen waren zelfs boos omdat ze het kleurrijke cadeautje niet mochten bijhouden. Dan moet je dus ineens met een uitleg op de proppen komen. Maar ik kies liever zelf wanneer ik begin met mijn kinderen seksuele voorlichting te geven. Ik, en vele ouders die in mijn buurt stonden, vind dat zoiets niet door de beugel kan.'

Het Belang van Limburg haalt dan weer het voorval aan van cannabislolly's tijdens de carnavalsstoet in Genk. Daar reageerden ouders ongerust omdat op de verpakking staat dat het snoepgoed "echte cannabis" bevat. Burgemeester Wim Dries (CD&V) zegt dat er op het eerste gezicht geen THC in de lolly's lijkt te zitten, het bestanddeel dat een geestverruimend effect heeft. Toch worden de lolly's voor alle zekerheid verder onderzocht. De politie is een onderzoek gestart om de herkomst te achterhalen. (TE)

In Zonhoven deelde een van de deelnemende groepen aan de carnavalsstoet condooms uit. Maar niet enkel volwassenen zouden die voorbehoedsmiddelen ontvangen hebben. Volgens verschillende ouders kregen ook kinderen condooms overhandigd, met de boodschap "die aan hun papa te geven".De Zonhovense schepen van Feestelijkheden Henri Schraepen, die niet op de hoogte was, kan er niet om lachen: 'Ik pleit voor het opnemen van een extra regel in het stoetreglement, waarbij het verboden wordt om voorwerpen uit te delen die aanstootgevend kunnen zijn'.'De kinderen waren uiteraard nieuwsgierig naar de inhoud van het pakje', zegt een moeder die langs het parcours stond. 'Sommigen waren zelfs boos omdat ze het kleurrijke cadeautje niet mochten bijhouden. Dan moet je dus ineens met een uitleg op de proppen komen. Maar ik kies liever zelf wanneer ik begin met mijn kinderen seksuele voorlichting te geven. Ik, en vele ouders die in mijn buurt stonden, vind dat zoiets niet door de beugel kan.'Het Belang van Limburg haalt dan weer het voorval aan van cannabislolly's tijdens de carnavalsstoet in Genk. Daar reageerden ouders ongerust omdat op de verpakking staat dat het snoepgoed "echte cannabis" bevat. Burgemeester Wim Dries (CD&V) zegt dat er op het eerste gezicht geen THC in de lolly's lijkt te zitten, het bestanddeel dat een geestverruimend effect heeft. Toch worden de lolly's voor alle zekerheid verder onderzocht. De politie is een onderzoek gestart om de herkomst te achterhalen. (TE)