De woordvoerder van de eerste minister wilde geen commentaar kwijt over het voorval. Een jaar geleden liep het tijdens zijn Congoreis ook al eens mis.

In de loop van de voormiddag postte Leterme een vreemde boodschap op zijn Twitter-pagina: "Missch klopt het dan niet. Maar dat vertel je me zondagav he ? Werkte je bij Adecco ? /Als ik teveel vraag, zeg maar. Wil je nt stalken...".

Het bericht was duidelijk een antwoord op een eerder privébericht, maar kon gelezen worden door de meer dan 18.000 volgers die Yves Leterme nu heeft op Twitter. Na een uurtje verwijderde hij zijn bericht, maar het onheil was toen reeds geschied. Open Vld'er Sven Gatz waarschuwde dat Twitter naast een 'social mediaconcept' ook een virtueel vuurpeloton is.

Het voorval doet denken aan de Congoreis van de premier vorig jaar. Toen stuurde hij ook een privébericht naar al zijn volgers. Het bericht was naar verluidt gericht aan een correspondent die Leterme ontmoette tijdens een receptie in Kinshasa. (Belga)

De woordvoerder van de eerste minister wilde geen commentaar kwijt over het voorval. Een jaar geleden liep het tijdens zijn Congoreis ook al eens mis. In de loop van de voormiddag postte Leterme een vreemde boodschap op zijn Twitter-pagina: "Missch klopt het dan niet. Maar dat vertel je me zondagav he ? Werkte je bij Adecco ? /Als ik teveel vraag, zeg maar. Wil je nt stalken...". Het bericht was duidelijk een antwoord op een eerder privébericht, maar kon gelezen worden door de meer dan 18.000 volgers die Yves Leterme nu heeft op Twitter. Na een uurtje verwijderde hij zijn bericht, maar het onheil was toen reeds geschied. Open Vld'er Sven Gatz waarschuwde dat Twitter naast een 'social mediaconcept' ook een virtueel vuurpeloton is. Het voorval doet denken aan de Congoreis van de premier vorig jaar. Toen stuurde hij ook een privébericht naar al zijn volgers. Het bericht was naar verluidt gericht aan een correspondent die Leterme ontmoette tijdens een receptie in Kinshasa. (Belga)