'De enorme vraag die we kregen in de eerste helft van het jaar was veel groter dan wij, onze klanten en de prognoses hadden vooropgesteld. Dat betekent dat onze fabrieken wereldwijd onder druk staan', verklaarde een woordvoerder van Lego aan het Duitse persagentschap dpa.

Kerstmis

Het speelgoed dat al besteld is, zal wel nog geleverd worden tegen Kerstmis. 'We doen alles wat we kunnen, maar we zullen niet alle bijkomende producten kunnen leveren die retailers in verschillende Europese landen aangevraagd hebben voor 2015', luidt het.

Het bedrijf zegt niet welke producten juist betrokken zijn en welke landen met tekorten zullen zitten.

Uitbreiding

Het gaat zo goed met Lego dat het bedrijf drie fabrieken gaat uitbreiden om aan de toegenomen vraag naar de gekleurde speelgoedsteentjes te kunnen voldoen. Er komen de komende jaren 3.000 banen bij in de fabriek in Monterrey in Mexico. Het complex wordt circa 190.000 vierkante meter groter. Het gaat om een uitbreidingsplan dat loopt tot en met 2022 en waarmee meer dan honderd miljoen euro is gemoeid. Het bedrijf sprak zelf van een driecijferig miljoenenbedrag.

Ook wordt uitgebreid op de locatie in Nyíregyháza in Hongarije en op de vestiging bij Billund, het Deense hoofdkwartier van Lego. Hier gaat het bij elkaar om enkele honderden banen. Mogelijk wordt het aantal nieuwe functies in Hongarije komende jaren nog uitgebreid naar 1.600.

Lego, dat eigendom is van de Deense miljardairsfamilie Kristiansen, is al bezig met het bouwen van een nieuwe fabriek in China. In de eerste helft van dit jaar werd een grotere verpakkingsfabriek in Tsjechië in gebruik genomen. Sinds 2010 is het personeelsbestand al met meer dan 50 procent verhoogd tot ruim 15.000 werknemers. (Belga/KVDA)

'De enorme vraag die we kregen in de eerste helft van het jaar was veel groter dan wij, onze klanten en de prognoses hadden vooropgesteld. Dat betekent dat onze fabrieken wereldwijd onder druk staan', verklaarde een woordvoerder van Lego aan het Duitse persagentschap dpa. Het speelgoed dat al besteld is, zal wel nog geleverd worden tegen Kerstmis. 'We doen alles wat we kunnen, maar we zullen niet alle bijkomende producten kunnen leveren die retailers in verschillende Europese landen aangevraagd hebben voor 2015', luidt het. Het bedrijf zegt niet welke producten juist betrokken zijn en welke landen met tekorten zullen zitten. Het gaat zo goed met Lego dat het bedrijf drie fabrieken gaat uitbreiden om aan de toegenomen vraag naar de gekleurde speelgoedsteentjes te kunnen voldoen. Er komen de komende jaren 3.000 banen bij in de fabriek in Monterrey in Mexico. Het complex wordt circa 190.000 vierkante meter groter. Het gaat om een uitbreidingsplan dat loopt tot en met 2022 en waarmee meer dan honderd miljoen euro is gemoeid. Het bedrijf sprak zelf van een driecijferig miljoenenbedrag. Ook wordt uitgebreid op de locatie in Nyíregyháza in Hongarije en op de vestiging bij Billund, het Deense hoofdkwartier van Lego. Hier gaat het bij elkaar om enkele honderden banen. Mogelijk wordt het aantal nieuwe functies in Hongarije komende jaren nog uitgebreid naar 1.600. Lego, dat eigendom is van de Deense miljardairsfamilie Kristiansen, is al bezig met het bouwen van een nieuwe fabriek in China. In de eerste helft van dit jaar werd een grotere verpakkingsfabriek in Tsjechië in gebruik genomen. Sinds 2010 is het personeelsbestand al met meer dan 50 procent verhoogd tot ruim 15.000 werknemers. (Belga/KVDA)