Speelgoedfabrikant LEGO is ingegaan op de vraag van fans naar vrouwelijke figuurtjes. Meisjes die geïnteresseerd zijn in wetenschap krijgen zo de nodige aanmoediging van de fabrikant.

De nieuwe kit heet 'het onderzoeksinstituut' en toont vrouwen in wetenschappelijke, technologische en wiskundige jobs of als ingenieur. Ze zijn paleontoloog, astronoom of chemicus.

Het setje werd ontworpen door de Zweedse geowetenschapper Ellen Kooijman en maakt deel uit van de LEGO Ideas-reeks. Die reeks bevat sets gebaseerd op ideeën van fans.

'Al wat meisjes kunnen doen, is thuis zitten'

De recente toevoeging van vrouwelijke figuurtjes met jobs, komt er enkele maanden nadat een zevenjarig meisje in een brief klaagde over het gebrek aan mogelijkheden voor de vrouwelijke speelfiguren.

'Al wat de meisjes kunnen doen, is thuis zitten, naar het strand gaan en winkelen. Ze hebben geen jobs', zo citeert Time.com het meisje. 'Maar de jongens gaan op avontuur, werken, redden mensen en hebben jobs. Ze zwemmen zelfs met haaien.'

Met haaien zwemmen zullen de nieuwe paleontoloog, astronoom en chemicus niet meteen doen. Maar het nieuwe onderzoeksinstituut heeft dan weer wel dinosaurusfossielen ter beschikking voor de avontuurlijke meisjes die met LEGO spelen.

Speelgoedfabrikant LEGO is ingegaan op de vraag van fans naar vrouwelijke figuurtjes. Meisjes die geïnteresseerd zijn in wetenschap krijgen zo de nodige aanmoediging van de fabrikant.De nieuwe kit heet 'het onderzoeksinstituut' en toont vrouwen in wetenschappelijke, technologische en wiskundige jobs of als ingenieur. Ze zijn paleontoloog, astronoom of chemicus.Het setje werd ontworpen door de Zweedse geowetenschapper Ellen Kooijman en maakt deel uit van de LEGO Ideas-reeks. Die reeks bevat sets gebaseerd op ideeën van fans.De recente toevoeging van vrouwelijke figuurtjes met jobs, komt er enkele maanden nadat een zevenjarig meisje in een brief klaagde over het gebrek aan mogelijkheden voor de vrouwelijke speelfiguren.'Al wat de meisjes kunnen doen, is thuis zitten, naar het strand gaan en winkelen. Ze hebben geen jobs', zo citeert Time.com het meisje. 'Maar de jongens gaan op avontuur, werken, redden mensen en hebben jobs. Ze zwemmen zelfs met haaien.'Met haaien zwemmen zullen de nieuwe paleontoloog, astronoom en chemicus niet meteen doen. Maar het nieuwe onderzoeksinstituut heeft dan weer wel dinosaurusfossielen ter beschikking voor de avontuurlijke meisjes die met LEGO spelen.