Dat meldt Kagin's, een bureau dat gespecialiseerd is in munten en penningen. Het koppel merkte op een terrein dat hen toebehoort, aan de voet van een boom een verroeste metalen doos op die boven de grond uitstak. Met behulp van een stok konden ze de doos loswrikken en ontdekten binnenin verschillende gouden munten van 20 dollar die uit de tweede helft van de negentiende eeuw dateren.

Toen ze nadien terugkeerden, stootten ze op de restanten van een tweede doos, die iets dieper ingegraven was. "Na verschillende keren heen-en-weer te zijn gegaan, en met de hulp van een metaaldetector, brachten ze uiteindelijk niet minder dan acht dozen aan de oppervlakte die gevuld waren met meer dan 1400 zeldzame Amerikaanse gouden munten."

Het gaat om een uitzonderlijke vondst. Niet alleen omwille van de omvang, maar ook omdat de stukken nog in uitstekende staat zijn, hoewel ze meer dan honderd jaar onder de grond staken, aldus Kagin's.Minstens veertien munten horen tot de mooiste die ooit van dat model zijn aangetroffen. Eén ervan dateert uit 1866 en wordt op 1 miljoen dollar geschat.

De munten worden binnenkort op de site van Kagin's en Amazon verkocht. Het koppel wil niet meer over zichzelf prijsgeven dan dat ze veertigers zijn die naar de voornamen John en Mary luisteren. Met het geld willen ze hun schulden afbetalen en "mensen helpen die niet genoeg te eten hebben", staat in de krant USA Today. Ze zijn niet van plan om hun levensstijl te veranderen en hopen dat iederene hen hetzelfde zal blijven behandelen nu ze rijk zijn. (Belga/TV)

Dat meldt Kagin's, een bureau dat gespecialiseerd is in munten en penningen. Het koppel merkte op een terrein dat hen toebehoort, aan de voet van een boom een verroeste metalen doos op die boven de grond uitstak. Met behulp van een stok konden ze de doos loswrikken en ontdekten binnenin verschillende gouden munten van 20 dollar die uit de tweede helft van de negentiende eeuw dateren.Toen ze nadien terugkeerden, stootten ze op de restanten van een tweede doos, die iets dieper ingegraven was. "Na verschillende keren heen-en-weer te zijn gegaan, en met de hulp van een metaaldetector, brachten ze uiteindelijk niet minder dan acht dozen aan de oppervlakte die gevuld waren met meer dan 1400 zeldzame Amerikaanse gouden munten."Het gaat om een uitzonderlijke vondst. Niet alleen omwille van de omvang, maar ook omdat de stukken nog in uitstekende staat zijn, hoewel ze meer dan honderd jaar onder de grond staken, aldus Kagin's.Minstens veertien munten horen tot de mooiste die ooit van dat model zijn aangetroffen. Eén ervan dateert uit 1866 en wordt op 1 miljoen dollar geschat.De munten worden binnenkort op de site van Kagin's en Amazon verkocht. Het koppel wil niet meer over zichzelf prijsgeven dan dat ze veertigers zijn die naar de voornamen John en Mary luisteren. Met het geld willen ze hun schulden afbetalen en "mensen helpen die niet genoeg te eten hebben", staat in de krant USA Today. Ze zijn niet van plan om hun levensstijl te veranderen en hopen dat iederene hen hetzelfde zal blijven behandelen nu ze rijk zijn. (Belga/TV)