Het standbeeld van de kleine zeemeermin, sinds 1913 het nationaal symbool van Denemarken, wordt verscheept naar China. Daar zal ze tijdens de Wereldexpo 2010 de bezoekers van het Deense paviljoen verwelkomen.

Omdat de kleine zeemeermin zich meteen thuis zou voelen in het verre China, plaatsten de ontwerpers een vijver in het paviljoen die gevuld is met water uit de haven van Kopenhagen, de thuisbasis van het standbeeld.

In het paviljoen "Welfairytales", een combinatie van de woorden "welfare" en "fairy tales", krijgt het standbeeld een plaatsje bij de ingang om de bezoekers te verwelkomen. Die zullen in het paviljoen kennis kunnen maken met de aspecten van het stedelijke leven in Denemarken.

Het standbeeld, dat gebaseerd is op het gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen, zal constant gefilmd worden zodat de Deense bevolking hun zeemeermin niet hoeven te missen.

De kleine zeemeermin die al bijna honderd jaar op haar rots uitkijkt op de haven van de Deense hoofdstad Kopenhagen is een van de grootste toeristische attracties van het land.

Het standbeeld van de kleine zeemeermin, sinds 1913 het nationaal symbool van Denemarken, wordt verscheept naar China. Daar zal ze tijdens de Wereldexpo 2010 de bezoekers van het Deense paviljoen verwelkomen. Omdat de kleine zeemeermin zich meteen thuis zou voelen in het verre China, plaatsten de ontwerpers een vijver in het paviljoen die gevuld is met water uit de haven van Kopenhagen, de thuisbasis van het standbeeld. In het paviljoen "Welfairytales", een combinatie van de woorden "welfare" en "fairy tales", krijgt het standbeeld een plaatsje bij de ingang om de bezoekers te verwelkomen. Die zullen in het paviljoen kennis kunnen maken met de aspecten van het stedelijke leven in Denemarken. Het standbeeld, dat gebaseerd is op het gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen, zal constant gefilmd worden zodat de Deense bevolking hun zeemeermin niet hoeven te missen. De kleine zeemeermin die al bijna honderd jaar op haar rots uitkijkt op de haven van de Deense hoofdstad Kopenhagen is een van de grootste toeristische attracties van het land.