De Canadese Tara Smith-Atkins vroeg aan haar omgeving om jassen te doneren voor daklozen, zo meldt CBC News. 'Voor we het wisten stroomden de jassen binnen', vertelt ze. Haar dochter hield met enkele vrienden een feestje voor haar achtste verjaardag, en ze greep de gelegenheid om de kinderen een waardevolle les te leren. Ze trokken de straat op en kleedden lantaarnpalen aan met jassen en sjaals, of handschoenen.

Elk item had een kaartje met als boodschap: 'Ik ben niet vergeten! Als je vastzit in de kou, doe me dan aan om warm te blijven.' 'Na een uur in de kou, kloegen ze allemaal dat ze het koud hadden. Ze hebben zeker geleerd hoe belangrijk dit is', aldus Smith-Atkins.

Viraal

De initiatiefneemster deed vorig jaar iets soortgelijks in Toronto en noemde de ervaring 'een blikopener'. 'Het aantal arme en dakloze mensen daar was een beetje overweldigend en ontzettend verontrustend.' Foto's van de modieuze lantaarnpalen gingen al snel viraal, met mensen die zich afvroegen wie verantwoordelijk was voor het mooie gebaar.

De dame is ook de actie van volgend jaar al aan het voorbereiden. Ze wil dat mensen op de hoogte zijn van het gebaar zodat zij die een jas nodig hebben, weten bij wie ze terecht kunnen. Ze wil ook fastfoodbonnen van 5 dollar aan iedere jas bevestigen, zodat de ontvanger ervan ook kan genieten van een warme maaltijd. (NSK)

De Canadese Tara Smith-Atkins vroeg aan haar omgeving om jassen te doneren voor daklozen, zo meldt CBC News. 'Voor we het wisten stroomden de jassen binnen', vertelt ze. Haar dochter hield met enkele vrienden een feestje voor haar achtste verjaardag, en ze greep de gelegenheid om de kinderen een waardevolle les te leren. Ze trokken de straat op en kleedden lantaarnpalen aan met jassen en sjaals, of handschoenen.Elk item had een kaartje met als boodschap: 'Ik ben niet vergeten! Als je vastzit in de kou, doe me dan aan om warm te blijven.' 'Na een uur in de kou, kloegen ze allemaal dat ze het koud hadden. Ze hebben zeker geleerd hoe belangrijk dit is', aldus Smith-Atkins.ViraalDe initiatiefneemster deed vorig jaar iets soortgelijks in Toronto en noemde de ervaring 'een blikopener'. 'Het aantal arme en dakloze mensen daar was een beetje overweldigend en ontzettend verontrustend.' Foto's van de modieuze lantaarnpalen gingen al snel viraal, met mensen die zich afvroegen wie verantwoordelijk was voor het mooie gebaar. De dame is ook de actie van volgend jaar al aan het voorbereiden. Ze wil dat mensen op de hoogte zijn van het gebaar zodat zij die een jas nodig hebben, weten bij wie ze terecht kunnen. Ze wil ook fastfoodbonnen van 5 dollar aan iedere jas bevestigen, zodat de ontvanger ervan ook kan genieten van een warme maaltijd. (NSK)