Ook in vijf subcategorieën - economie, jongerentaal, lifestyle, politiek en sport/amusement - mag het publiek nog tot 17 december een winnaar bepalen. Welk woord de opvolger wordt van onder meer "stoeproken" en "tentsletje", wordt een dag later bekendgemaakt.

De nominaties voor het "Woord van het Jaar" werden door Van Dale zelf bepaald. De genomineerde woorden in de vijf subcategorieën werden dan weer gekozen door het Vlaamse publiek. Onder meer "angrybirden", "preboozen", "gangnamstijl" en "kartelslet" horen daar tot de kanshebbers.

De tien woorden die kans maken op de titel "Woord van het Jaar", zijn:

Anticoalitie coalitie die tegen een bepaalde partij gevormd wordt Bankentestament plan voor het splitsen van een bank in een risicovolle commerciële bank en een veilige spaar- en depositobank, bv. bij dreigend faillissement Burgerstage verplichte stage voor middelbare scholieren in een ziekenhuis of organisatie voor armoedebestrijding Fantoombevoegdheid federaal gefinancierde deelstaatbevoegdheid Frietchinees Aziatische frituurhouder
Jaloezietaks (smalend) extra belasting voor de werknemer op het privégebruik van een auto van de zaak Miserietaks (smalend) belasting die bij een scheiding of een erfenis betaald moet worden om een mede-eigenaar van een onroerend goed (bv. woning) uit te kopen Sinterklaasregering regering gevormd op 6 december Turtelhuisje
terugkeerwoning, huis waar uitgewezen gezinnen met kinderen ondergebracht worden in afwachting van hun uitzetting (genoemd naar minister van Justitie Annemie Turtelboom) Voedselverlies het verloren gaan of verspillen van voedingsgewassen tussen oogst en consumptie
Op www.vandale.be/woordvanhetjaar kan u een stem uitbrengen.

De "Woord van het Jaar"-verkiezing van Van Dale wordt sinds 2007 georganiseerd in het hele Nederlandse taalgebied. Sinds 2010 bestaat er een afzonderlijke Nederlandse en Vlaamse verkiezing. Vorig jaar haalde "stoeproken" het in Vlaanderen van onder andere "frietrevolutie" en "heen-en-weerkind".

Ook de tien nominaties voor Nederland werden bekendgemaakt. Daar gaat de strijd om de titel "Woord van het Jaar" tussen appconomie, bangalijst, facebookmoord, grexit, inbrekersrisico, mamaporno, nivelleringsfeestje, project X-feest, religiestress en voetbalvrouwing. De opvolger van tuigdorp wordt ook op 18 december bekendgemaakt.

Ook in vijf subcategorieën - economie, jongerentaal, lifestyle, politiek en sport/amusement - mag het publiek nog tot 17 december een winnaar bepalen. Welk woord de opvolger wordt van onder meer "stoeproken" en "tentsletje", wordt een dag later bekendgemaakt. De nominaties voor het "Woord van het Jaar" werden door Van Dale zelf bepaald. De genomineerde woorden in de vijf subcategorieën werden dan weer gekozen door het Vlaamse publiek. Onder meer "angrybirden", "preboozen", "gangnamstijl" en "kartelslet" horen daar tot de kanshebbers. De tien woorden die kans maken op de titel "Woord van het Jaar", zijn: Anticoalitie coalitie die tegen een bepaalde partij gevormd wordt Bankentestament plan voor het splitsen van een bank in een risicovolle commerciële bank en een veilige spaar- en depositobank, bv. bij dreigend faillissement Burgerstage verplichte stage voor middelbare scholieren in een ziekenhuis of organisatie voor armoedebestrijding Fantoombevoegdheid federaal gefinancierde deelstaatbevoegdheid Frietchinees Aziatische frituurhouderJaloezietaks (smalend) extra belasting voor de werknemer op het privégebruik van een auto van de zaak Miserietaks (smalend) belasting die bij een scheiding of een erfenis betaald moet worden om een mede-eigenaar van een onroerend goed (bv. woning) uit te kopen Sinterklaasregering regering gevormd op 6 december Turtelhuisjeterugkeerwoning, huis waar uitgewezen gezinnen met kinderen ondergebracht worden in afwachting van hun uitzetting (genoemd naar minister van Justitie Annemie Turtelboom) Voedselverlies het verloren gaan of verspillen van voedingsgewassen tussen oogst en consumptie Op www.vandale.be/woordvanhetjaar kan u een stem uitbrengen. De "Woord van het Jaar"-verkiezing van Van Dale wordt sinds 2007 georganiseerd in het hele Nederlandse taalgebied. Sinds 2010 bestaat er een afzonderlijke Nederlandse en Vlaamse verkiezing. Vorig jaar haalde "stoeproken" het in Vlaanderen van onder andere "frietrevolutie" en "heen-en-weerkind".