Op het internet in Japan is paniek ontstaan door een amateurfilmpje van een konijn zonder oren. De persoon die de video op online plaatste, zegt de beelden net buiten de verboden zone rond de beschadigde kerncentrale van Fukushima gemaakt werden. Of er een link is met de radioactieve straling die is vrijgekomen sinds de aardbeving annex tsunami van 11 maart, is onduidelijk. Maar de beelden dragen wel bij tot de angst dat de straling in het gebied veel hoger is dan tot nu toe gedacht.

Uitbater Tepco deelde zaterdag mee dat in het gebouw van reactor 1 tot 4.000 millisievert straling per uur is gemeten. Dat is het hoogste tot nu toe gemeten niveau in de lucht. Maandag werd ook officieel bevestigd dat in de reactoren 1, 2 en 3 een meltdown heeft plaatsgevonden.

Het zogenaamde 'kernkonijn' doet ook vrezen dat binnenkort misvormde baby's kunnen geboren worden in het gebied rond Fukushima. (KVDA)

Op het internet in Japan is paniek ontstaan door een amateurfilmpje van een konijn zonder oren. De persoon die de video op online plaatste, zegt de beelden net buiten de verboden zone rond de beschadigde kerncentrale van Fukushima gemaakt werden. Of er een link is met de radioactieve straling die is vrijgekomen sinds de aardbeving annex tsunami van 11 maart, is onduidelijk. Maar de beelden dragen wel bij tot de angst dat de straling in het gebied veel hoger is dan tot nu toe gedacht. Uitbater Tepco deelde zaterdag mee dat in het gebouw van reactor 1 tot 4.000 millisievert straling per uur is gemeten. Dat is het hoogste tot nu toe gemeten niveau in de lucht. Maandag werd ook officieel bevestigd dat in de reactoren 1, 2 en 3 een meltdown heeft plaatsgevonden. Het zogenaamde 'kernkonijn' doet ook vrezen dat binnenkort misvormde baby's kunnen geboren worden in het gebied rond Fukushima. (KVDA)