Het toestel was op weg van New York naar de McConnell Air Force Base in Wichita, maar werd door de piloot per vergissing aan de grond gezet op de nabijgelegen Colonel James Jabara Airport, circa 15 km noordelijker.

Daar staat het vliegtuig mogelijk vast, melden lokale media. De Dreamlifter, qua volume het grootste vrachtvliegtuig ter wereld, heeft immers een startbaan van bijna 3 km nodig. De startbaan van Jabara is slechts 1,9 km lang.

UPDATE: De Boeing Dreamlifter is er toch in geslaagd van op te stijgen en is intussen op de juiste vlieghaven kunnen landen, zo meldt CNN. De nieuwszender toonde beelden van het opstijgen. (KVDA)

Het toestel was op weg van New York naar de McConnell Air Force Base in Wichita, maar werd door de piloot per vergissing aan de grond gezet op de nabijgelegen Colonel James Jabara Airport, circa 15 km noordelijker.Daar staat het vliegtuig mogelijk vast, melden lokale media. De Dreamlifter, qua volume het grootste vrachtvliegtuig ter wereld, heeft immers een startbaan van bijna 3 km nodig. De startbaan van Jabara is slechts 1,9 km lang.UPDATE: De Boeing Dreamlifter is er toch in geslaagd van op te stijgen en is intussen op de juiste vlieghaven kunnen landen, zo meldt CNN. De nieuwszender toonde beelden van het opstijgen. (KVDA)