Volgens de lokale krant The Denver Post kan de gemeente de grote belangstelling niet aan. Ambtenaar Kim Oldfield is twee weken geleden gestopt met het bijhouden van alle verzoeken voor zo'n jaagvergunning: het zijn er honderden.

Volgende maand, op 8 oktober, wordt er gestemd over het plan. De luchtvaartautoriteit van de Verenigde Staten is absoluut niet blij met het idee: Washington waarschuwt dat op het neerhalen van een onbemand vliegtuig een flinke straf staat.

Protest

Het is eigenlijk een symbolisch initiatief, licht bedenker en inwoner van Deer Trail Philip Steel toe. De welbekende drones, op weg naar Jemen of Pakistan, zullen niet uit de lucht worden gehaald; het gaat om kleine, binnenlandse bewakingsvliegtuigen.

Het afschieten van de drones moet een protest vormen tegen de Amerikaanse 'surveillancemaatschappij'. Steel geeft echter toe dat hij nog nooit een drone boven Deer Trail heeft zien vliegen.

Beloning

Kan een geweer zo'n drone eigenlijk wel uit de lucht halen? Ook dat is niet helemaal duidelijk.

Wel is er alvast een beloning vastgesteld, voor het geval dat de vergunninghouders succes boeken. Wie een drone neerhaalt, kan 25 dollar (19 euro) verdienen - wie een (groot deel van) de onderdelen inlevert, strijkt zelfs 100 dollar (ruim 76 euro) op. (Belga/TV)

Volgens de lokale krant The Denver Post kan de gemeente de grote belangstelling niet aan. Ambtenaar Kim Oldfield is twee weken geleden gestopt met het bijhouden van alle verzoeken voor zo'n jaagvergunning: het zijn er honderden.Volgende maand, op 8 oktober, wordt er gestemd over het plan. De luchtvaartautoriteit van de Verenigde Staten is absoluut niet blij met het idee: Washington waarschuwt dat op het neerhalen van een onbemand vliegtuig een flinke straf staat.Het is eigenlijk een symbolisch initiatief, licht bedenker en inwoner van Deer Trail Philip Steel toe. De welbekende drones, op weg naar Jemen of Pakistan, zullen niet uit de lucht worden gehaald; het gaat om kleine, binnenlandse bewakingsvliegtuigen.Het afschieten van de drones moet een protest vormen tegen de Amerikaanse 'surveillancemaatschappij'. Steel geeft echter toe dat hij nog nooit een drone boven Deer Trail heeft zien vliegen.Kan een geweer zo'n drone eigenlijk wel uit de lucht halen? Ook dat is niet helemaal duidelijk.Wel is er alvast een beloning vastgesteld, voor het geval dat de vergunninghouders succes boeken. Wie een drone neerhaalt, kan 25 dollar (19 euro) verdienen - wie een (groot deel van) de onderdelen inlevert, strijkt zelfs 100 dollar (ruim 76 euro) op. (Belga/TV)