Terwijl wereldleiders zich het hoofd breken over hoe ze terreurgroep IS moeten bestrijden, is het internet met een eigen methode op de proppen gekomen.

'Laten we de foto's van IS ontmannen door de gezichten op alle propagandabeelden te vervangen door badeenden', stelde een 4Chan-gebruiker voor op het forum van Shit4Chansays. 4Chan is een forum met imageboards, waar gebruikers anoniem afbeeldingen kunnen posten. Na de oproep begonnen leden van het forum de hoofden van strijders te vervangen door rubberen eenden, een trend die zich verspreidde naar Twitter en Facebook.

Sindsdien werden er talloze gephotoshopte beelden gepost ('Creates the duck state') van de strijders met eendenhoofden. Sommigen waren extra creatief en zorgden voor details zoals een wc-borstel of regenboogkleuren. Zelfs het opschrift op de vlag werd vervangen door 'duck duck duck'. Een selectie. (NSK)

Een vlag met het opschrift 'duck duck duck'., Twitter
Een vlag met het opschrift 'duck duck duck'. © Twitter
Twitter
© Twitter
Twitter
© Twitter
Twitter
© Twitter
Twitter
© Twitter
Terwijl wereldleiders zich het hoofd breken over hoe ze terreurgroep IS moeten bestrijden, is het internet met een eigen methode op de proppen gekomen.'Laten we de foto's van IS ontmannen door de gezichten op alle propagandabeelden te vervangen door badeenden', stelde een 4Chan-gebruiker voor op het forum van Shit4Chansays. 4Chan is een forum met imageboards, waar gebruikers anoniem afbeeldingen kunnen posten. Na de oproep begonnen leden van het forum de hoofden van strijders te vervangen door rubberen eenden, een trend die zich verspreidde naar Twitter en Facebook.Sindsdien werden er talloze gephotoshopte beelden gepost ('Creates the duck state') van de strijders met eendenhoofden. Sommigen waren extra creatief en zorgden voor details zoals een wc-borstel of regenboogkleuren. Zelfs het opschrift op de vlag werd vervangen door 'duck duck duck'. Een selectie. (NSK)