Het campagnefilmpje van de Indonesische politicus en presidentskandidaat Prabowo Subianto veroorzaakt heel wat ophef in binnen- en buitenland. Een van de 'hoofdrolspelers', staat namelijk vrolijk te dansen en te zingen in een outfit die wel erg lijkt op een nazi-uniform, schrijft The Time. Het magazine bekroont de video eveneens tot 'ergste campagnevideo ooit.'

Heinrich Himmler en Adolf Hitler , Reuters
Heinrich Himmler en Adolf Hitler © Reuters

In de video weerklinkt de bekende hit van Queen 'We will rock you'. De musicus Ahmad Dhani danst vrolijk in een uniform dat zo uit de Tweede Wereldoorlog kon zijn geplukt. Tegelijkertijd steekt hij de Garuda (de Indonesische mythische vogel) in de lucht. "Dit beeld doet wel erg hard denken aan een fervente aanhanger van het nazisme", schrijft het Duitse magazine Der Spiegel. "Bovendien lijkt het kostuum van Dhani als twee druppels water op dat van SS-commandant Heinrich Himmler. De Garuda kan dan weer doorgaan voor de Duitse adelaar."

Op 9 juli trekken de Indonesiërs naar de stembus en hoe dichter die datum nadert, hoe feller de campagne wordt. Enkele dagen geleden dook een oud interview van Prabowo opnieuw op. Daarin zou hij gezegd hebben "dat Indonesië nood heeft aan 'onschuldig' autoritair regime." (AVE)

Het campagnefilmpje van de Indonesische politicus en presidentskandidaat Prabowo Subianto veroorzaakt heel wat ophef in binnen- en buitenland. Een van de 'hoofdrolspelers', staat namelijk vrolijk te dansen en te zingen in een outfit die wel erg lijkt op een nazi-uniform, schrijft The Time. Het magazine bekroont de video eveneens tot 'ergste campagnevideo ooit.'Op 9 juli trekken de Indonesiërs naar de stembus en hoe dichter die datum nadert, hoe feller de campagne wordt. Enkele dagen geleden dook een oud interview van Prabowo opnieuw op. Daarin zou hij gezegd hebben "dat Indonesië nood heeft aan 'onschuldig' autoritair regime." (AVE)