De petitie werd gehouden via de 'We the People'-pagina op de website van het Witte Huis. Elke vraag die daar 25.000 of meer handtekeningen verzamelt, wordt officieel behandeld door de regering.

De indieners wilden de VS tegen 2016 een Death Star zou bouwen. "Door onze defensiemiddelen te concentreren op een platform voor ruimtesuperioriteit en een wapensysteem zoals een Death Star, kan de regering jobcreatie stimuleren in de bouw, wetenschappelijke onderzoek en de ruimtevaart, en onze landsverdediging versterken", luidde de petitie.

850.000.000.000.000.000 dollar

Zo ziet het Witte Huis het echter niet. De kost van een Death Star wordt geraamd op 850.000.000.000.000.000 dollar, staat in het officiële antwoord van Paul Shawcross, het hoofd van de dienst wetenschap en ruimtevaart op het Witte Huis. En dat terwijl het net de bedoeling is om de staatsschuld te reduceren.

Bovendien is de regering tegen het opblazen van planeten en zou het nogal dom zijn om ontelbare belastingdollars uit te geven aan een ruimtestation ter grootte van een kleine maan dat, zoals iedereen die de film gezien heeft weet, door één klein ruimtescheepje buitenstrijd gesteld kan worden.

"We leven in de toekomst", schrijft Shawcross. "Geniet ervan. Of, nog beter, help hem bouwen door een carrière in de wetenschap en technologie uit te bouwen. Als je dat doet, zal The Force met ons zijn. En onthou, vergeleken met de kracht van Thee Force is het vermogen van de Death Star om een planeet of zelfs een heel planetenstelsel te vernietigen onbetekenend."

De petitie werd gehouden via de 'We the People'-pagina op de website van het Witte Huis. Elke vraag die daar 25.000 of meer handtekeningen verzamelt, wordt officieel behandeld door de regering. De indieners wilden de VS tegen 2016 een Death Star zou bouwen. "Door onze defensiemiddelen te concentreren op een platform voor ruimtesuperioriteit en een wapensysteem zoals een Death Star, kan de regering jobcreatie stimuleren in de bouw, wetenschappelijke onderzoek en de ruimtevaart, en onze landsverdediging versterken", luidde de petitie. 850.000.000.000.000.000 dollar Zo ziet het Witte Huis het echter niet. De kost van een Death Star wordt geraamd op 850.000.000.000.000.000 dollar, staat in het officiële antwoord van Paul Shawcross, het hoofd van de dienst wetenschap en ruimtevaart op het Witte Huis. En dat terwijl het net de bedoeling is om de staatsschuld te reduceren. Bovendien is de regering tegen het opblazen van planeten en zou het nogal dom zijn om ontelbare belastingdollars uit te geven aan een ruimtestation ter grootte van een kleine maan dat, zoals iedereen die de film gezien heeft weet, door één klein ruimtescheepje buitenstrijd gesteld kan worden. "We leven in de toekomst", schrijft Shawcross. "Geniet ervan. Of, nog beter, help hem bouwen door een carrière in de wetenschap en technologie uit te bouwen. Als je dat doet, zal The Force met ons zijn. En onthou, vergeleken met de kracht van Thee Force is het vermogen van de Death Star om een planeet of zelfs een heel planetenstelsel te vernietigen onbetekenend."