"Dit is moreel verwerpelijk", zegt de woordvoerder van de dierenbeschermingsorganisatie SPCA, Danny Auger.

Koeskoezen worden als een plaag beschouwd in Nieuw-Zeeland omdat ze velden kaalvreten en tuberculose overdragen. Kolonisten voerden de dieren meer dan honderd jaar geleden uit Australië in om een pelsindustrie uit te bouwen, maar het aantal dieren liep al snel uit de hand.

De kleine Colyton-school, op zowat 160 kilometer ten noorden van de hoofdstad Wellington, had de wedstrijd georganiseerd om geld in te zamelen. Foto's in de plaatselijke krant lokten de verontwaardiging uit.

Toch zijn de dierenbeschermers in Nieuw-Zeeland in de minderheid: in een peiling op de website stuff.co.nz vond 61 procent van de 4.423 deelnemers dat koeskoeswerpen een "onschuldig tijdverdrijf voor de kinderen van het land" is, terwijl 39 procent zo'n wedstrijd als wreed en verachtelijk afdoet.

De dierenbeschermers riepen de school op dergelijke wedstrijden niet langer te organiseren. "Het is niet goed als kinderen denken dat het oké is dode dieren in het rond te slingeren, ongeacht of het om koeskoezen of katten gaat", meent Auger.

"Dit is moreel verwerpelijk", zegt de woordvoerder van de dierenbeschermingsorganisatie SPCA, Danny Auger. Koeskoezen worden als een plaag beschouwd in Nieuw-Zeeland omdat ze velden kaalvreten en tuberculose overdragen. Kolonisten voerden de dieren meer dan honderd jaar geleden uit Australië in om een pelsindustrie uit te bouwen, maar het aantal dieren liep al snel uit de hand. De kleine Colyton-school, op zowat 160 kilometer ten noorden van de hoofdstad Wellington, had de wedstrijd georganiseerd om geld in te zamelen. Foto's in de plaatselijke krant lokten de verontwaardiging uit. Toch zijn de dierenbeschermers in Nieuw-Zeeland in de minderheid: in een peiling op de website stuff.co.nz vond 61 procent van de 4.423 deelnemers dat koeskoeswerpen een "onschuldig tijdverdrijf voor de kinderen van het land" is, terwijl 39 procent zo'n wedstrijd als wreed en verachtelijk afdoet. De dierenbeschermers riepen de school op dergelijke wedstrijden niet langer te organiseren. "Het is niet goed als kinderen denken dat het oké is dode dieren in het rond te slingeren, ongeacht of het om koeskoezen of katten gaat", meent Auger.