Wie in de gevangenis van Maricopa in de Amerikaanse staat Arizona zit, moet vanaf nu elektriciteit opwekken door te fietsen om zo televisie te kunnen kijken. Dat besliste de beruchte sheriff Joe Arpaio.

Zijn programma "Pedal Vision" verplicht gevangenen om op een hometrainer te zwoegen om een spanning van 12 volt te creëren. Pas dan springt de televisie aan.

"Wie televisie wil, moet dat verdienen", vertelt sheriff Arpaio over zijn nieuwe strategie. Hij geldt als één van de strengste sheriffs in de Verenigde Staten en is berucht voor zijn gevangenismaatregelen.

Zwaarlijvigheid

Volgens de televisiezender Fox wil Arpaio met het peddelen ook de zwaarlijvigheid van de gedetineerden bestrijden.

Wie in de gevangenis van Maricopa in de Amerikaanse staat Arizona zit, moet vanaf nu elektriciteit opwekken door te fietsen om zo televisie te kunnen kijken. Dat besliste de beruchte sheriff Joe Arpaio. Zijn programma "Pedal Vision" verplicht gevangenen om op een hometrainer te zwoegen om een spanning van 12 volt te creëren. Pas dan springt de televisie aan. "Wie televisie wil, moet dat verdienen", vertelt sheriff Arpaio over zijn nieuwe strategie. Hij geldt als één van de strengste sheriffs in de Verenigde Staten en is berucht voor zijn gevangenismaatregelen. Zwaarlijvigheid Volgens de televisiezender Fox wil Arpaio met het peddelen ook de zwaarlijvigheid van de gedetineerden bestrijden.