Azerbeidzjan heeft zaterdagavond in Düsseldorf de 56ste editie van het Eurovisiesongfestival gewonnen. Het duo Ell & Nikki haalde het met het liedje 'Running scared'.

Italië werd tweede, Zweden derde. Nu Azerbeidzjan Duitsland opvolgt als winnaar, betekent dit dat het land in 2012 de volgende editie van het liedjesfestival mag organiseren. Het was overigens nog maar de vierde keer dat de Azeri's aan het Eurovisiesongfestival deelnamen.

Witloof Bay

Zoals bekend, slaagde België er tijdens de tweede halve finale niet in zich te plaatsen voor de finale. Donderdag trad voor ons land Witloof Bay aan met 'With Love Baby'. Uit de nu vrijgegeven resultaten blijkt dat de a capella-groep elfde eindigde op negentien deelnemers. Wetende dat enkel de eerste tien naar de finale mochten, heeft België de finale dus nipt gemist. Nederland werd in dezelfde halve finale negentiende en dus laatste.

Voorlopig blijft ons land dus steken op één eindoverwinning. Precies 25 jaar geleden, in 1986, haalde Sandra Kim het met 'J'aime la vie'. Sinds het systeem van de halve finales in 2008 werd ingevoerd, kon België zich nog maar één keer plaatsen voor de finaleronde. Dat was vorig jaar. Toen eindigde Tom Dice zesde met 'Me and my guitar'. (Belga/TE)

Azerbeidzjan heeft zaterdagavond in Düsseldorf de 56ste editie van het Eurovisiesongfestival gewonnen. Het duo Ell & Nikki haalde het met het liedje 'Running scared'. Italië werd tweede, Zweden derde. Nu Azerbeidzjan Duitsland opvolgt als winnaar, betekent dit dat het land in 2012 de volgende editie van het liedjesfestival mag organiseren. Het was overigens nog maar de vierde keer dat de Azeri's aan het Eurovisiesongfestival deelnamen. Witloof Bay Zoals bekend, slaagde België er tijdens de tweede halve finale niet in zich te plaatsen voor de finale. Donderdag trad voor ons land Witloof Bay aan met 'With Love Baby'. Uit de nu vrijgegeven resultaten blijkt dat de a capella-groep elfde eindigde op negentien deelnemers. Wetende dat enkel de eerste tien naar de finale mochten, heeft België de finale dus nipt gemist. Nederland werd in dezelfde halve finale negentiende en dus laatste. Voorlopig blijft ons land dus steken op één eindoverwinning. Precies 25 jaar geleden, in 1986, haalde Sandra Kim het met 'J'aime la vie'. Sinds het systeem van de halve finales in 2008 werd ingevoerd, kon België zich nog maar één keer plaatsen voor de finaleronde. Dat was vorig jaar. Toen eindigde Tom Dice zesde met 'Me and my guitar'. (Belga/TE)