De naaktdanseressen van de Parijse cabaretclub Crazy Horse zijn na een staking van drie dagen weer aan het werk. De cabaretclub bevestigde dat de danseressen een loonsverhoging zullen krijgen.

De danseressen begonnen eerder deze week de eerste staking in de geschiedenis van het cabaret. Ze vroegen om een algemene loonsverhogig van 15 procent en meer erkenning voor hun prestaties op het podium. Door de actie diende de directie de geplande voorstellingen te annuleren.

Ondertussen zijn de directie en afgevaardigden van de achttien danseressen tot een overeenkomst gekomen. De dames krijgen een opslag van 15 procent en ook "flexibiliteit rond promotieacties", meldde Philippe Lhomme, een van de Belgische eigenaars van de Crazy Horse.

De directie had al een voorstel gedaan, dat door de danseressen was verworpen. Volgens de vrouwen bestond dat voorstel uit een loonsverhoging van 5 procent voor de werkneemsters met de meeste anciënniteit. Lhomme meldde echter dat het voorstel van de directie 8 procent hoger was dan het bedrag in de collectieve arbeidsovereenkomst van de Parijse cabarets.

De Crazy Horse werd in 1951 opgericht door Alain Bernardin en krijgt jaarlijks tussen de 120.000 en 140.000 bezoekers. Er zijn een honderdtal mensen in dienst. In 2005 werd de cabaretclub overgenomen door de Belgen Philippe Lhomme en Yannick Kalantarian. (Belga/INM)

De naaktdanseressen van de Parijse cabaretclub Crazy Horse zijn na een staking van drie dagen weer aan het werk. De cabaretclub bevestigde dat de danseressen een loonsverhoging zullen krijgen. De danseressen begonnen eerder deze week de eerste staking in de geschiedenis van het cabaret. Ze vroegen om een algemene loonsverhogig van 15 procent en meer erkenning voor hun prestaties op het podium. Door de actie diende de directie de geplande voorstellingen te annuleren. Ondertussen zijn de directie en afgevaardigden van de achttien danseressen tot een overeenkomst gekomen. De dames krijgen een opslag van 15 procent en ook "flexibiliteit rond promotieacties", meldde Philippe Lhomme, een van de Belgische eigenaars van de Crazy Horse. De directie had al een voorstel gedaan, dat door de danseressen was verworpen. Volgens de vrouwen bestond dat voorstel uit een loonsverhoging van 5 procent voor de werkneemsters met de meeste anciënniteit. Lhomme meldde echter dat het voorstel van de directie 8 procent hoger was dan het bedrag in de collectieve arbeidsovereenkomst van de Parijse cabarets. De Crazy Horse werd in 1951 opgericht door Alain Bernardin en krijgt jaarlijks tussen de 120.000 en 140.000 bezoekers. Er zijn een honderdtal mensen in dienst. In 2005 werd de cabaretclub overgenomen door de Belgen Philippe Lhomme en Yannick Kalantarian. (Belga/INM)